IBUNDA'S DELIGHT

Sabtu, 13 Disember 2014

Masih Single? Rasa Nak Single? Single Itu Indah?


Jemput baca teaser Single Forever Alone di Ilham GrupBuku Karangkraf. Projek novel pertama yang dah lama tertangguh sesi penulisan dek kerana penulis mengalami ke busy an tahap minta nyawa! 

InsyaAllah akan gigih siapkan manuskrip novel ini. 




Lisa bangun dan pergi meninggalkan Zack yang masih mengusap pipi yang telah berwarna merah jambu. Benarlah Sabda Nabi; “Tidak bersunyian (berdua-duaan) seorang lelaki dan seorang wanita melainkan syaitan akan menjadi yang ketiga antara mereka.”


Nota aku : Klik tajuk novel untuk ke link Ilham Karangkraf. Tq.


Jumaat, 12 Disember 2014

Program Tahfiz 2014 Sempena Cuti Sekolah



Sekejap sahaja, hampir dua minggu cuti sekolah telah bermula. Zaman aku dulu, waktu cuti sekolah lah yang aku tunggu-tunggu. Rasa teruja tu sama level seperti rasa nak sambut Hari Raya. Tinggal di asrama, kehidupan aku sentiasa kena 'on time'. Stress aku! Heeee...

Sebagai seorang penghuni di asrama, musim cuti nilah dapat aku bermalas-malasan di rumah. Tak perlu terkejar masa untuk makan, masa untuk tidur dan masa untuk mandi! Menu masakan di rumah pasti best-best!

Berbalik kepada tajuk artikel di atas, tahun ni aku hantar dua anak remaja aku untuk menyertai Program Tahfiz. Syarat kemasukkan, boleh mengaji AlQuran. Makanan dan minuman disediakan dan yuran pendaftaran kurang dari RM150.

Ini merupakan kali pertama anak remaja aku join program tersebut. Bersemangat mereka setiap pagi untuk pergi ke masjid. Kelas bermula jam 8 pagi dan berakhir pada jam 12:30 tengahari. Pada hari Isnin hingga Jumaat bermula pada 1 hingga 26'Disember.Dapatlah juga mereka berkenalan dengan rakan baru dari pelbagai sekolah.

Harapan aku bukan lah setelah tamat program nak mereka jadi Tahfiz. Tidak. Tetapi cukuplah sekadar tips dan pengalaman yang mereka rasakan sepanjang cuti sekolah ni. 






Isnin, 8 Disember 2014

Bila Cinta Tak Lagi Padaku 2014



Semalam, aku dah plan nak tidur awal. Tetapi entahlah dimana silapnya, segar pula biji mata ni. Tak ada tanda-tanda mengantuk. Aku stalkerlah blog greenappleku. Best blog tu. hehe..

Tetiba aku terjumpa artikel ala-ala karya kreatif aku pada tahun 2011. Dah tiga tahun rupanya aku berangan dan mengasah bakat menulis. Hahaha..

Okay, semoga dengan penemuan bahan bersejarah ini, semangat aku semakin kuat untuk siapkan novel Single Forever Alone. Aku nak masukkan semua watak yang dah tiga tahun wujud dalam blog ni. Kalau korang rajin buat kajian, korang akan terjumpa, dua dan tiga karya kreatif aku yang tak siap. 

Up load kesabaran korang sepanjang berada di dalam blog aku ni. Senyum. Mempersembahkan,


BILA CINTA TAK LAGI PADAKU

Sila nyanyi kecil lagu Ressa Herlambang - Menyesal, ketika baca cerita ni untuk dapatkan feel. :)



“Eh!!! Sakitlah!” 
Jerit Lisa marah. Terkial-kial Lisa cuba melepaskan lengannya dari genggaman Farid.

"Tengok ni, habis renyuk lengan baju kurung. Penat tau i seterika semalam.” 

Lisa benar-benar kesal dengan tindakan Farid. Suka hati dia jer renyukkan hujung lengan baju kurung kegemaran Lisa.

“ Kalau ikutkan hati i, i koyak-koyakkan jer baju kurung tu. You ingat i tak tahu siapa yang berikan baju kurung ni pada you! Zack kan!” 

Kembang kempis lubang hidung Farid bernafas. Api kemarahan Farid semakin membara. Kecil jer di lihatnya Lisa yang berdiri sambil urut lengan baju kurung di hadapannya. 


Klik link dibawah untuk baca kesudahan artikel karya kreatif aku




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...