Selasa, 22 Disember 2015

Persiapan Kembali Ke Sekolah


Lebih kurang dua minggu dari sekarang, sekolah akan dibuka. Tak lama dah. Dan dalam minggu yang berbaki ni, mak ayah mula sibuk keluar masuk Mydin, Tesco, Giant, Longwan, Mr. D.I.Y, Bata, Hari-hari dan banyak lagi nama syarikat yang ada menyediakan kelengkapan kembali ke sekolah.

Dari awal bulan Disember lagi aku dah mula buat tinjauan harga kelengkapan ni. Rata-rata tempat yang aku tinjau, harga memang harga sakit jantung dan terbeliak biji mata yang memandang. Tak beli, baju, seluar dan kain sekolah anak semua dah singkat. Nak beli, harga mahal gila. Jadi sebagai mak ayah, kita kena buat tinjauan dan up status dalam fb untuk tau, mana tempat harga kelengkapan sekolah yang rendah. 

Aku? Syukur anak-anak jenis tak gila brand. Tak minta pun brand Canggih, Hello Kitty mahupun Frozen. Untuk pakaian, banyak lagi jenama lain yang kualiti kainnya lembut dan sejuk budak-budak pakai. Aku pernah terpandang satu jenama, siap buat promosi, beli satu percuma satu. Memang ramai mak ayah angkut brand tak popular tapi kualiti kain memang nombor 1.

Apa pula cerita korang? Sharelah dengan yang lain. Info kita ni amat berguna untuk mak ayah yang tengah pening kepala tengok harga barang. 

P/s : Ada tak Apps sebest Facebook untuk up status blog. Salah satu punca blog aku tersawang ialah aku tak jumpa lagi Apps untuk tablet yang fungsinya sebagus kita up status kat fb. Berkurun tunggu loading untuk buka log in. Dan akhirnya...

��


Isnin, 14 September 2015

Tunangku Tidak Tampan



Cetakan pertama Sold Out! Sekarang masih dibuka untuk pre-order cetakan ke dua. Jika anda mencari novel tarbiah yang terkesan dijiwa, bebas adegan cinta sebelum nikah, penat dah asyik kisah kehidupan datuk datin tengku syarifah mahupun anak orang kaya lagi hensem dan mr and mrs perfect, novel ini wajib berada dalam simpanan. Letak dalam rak yang berkunci sebab novel ini tidak akan anda jumpa di kedai buku. Hanya boleh beli secara online. Dan terhad!

Berminat? Cepat WhatsApp penulis ensem lagi comel, Encik Sederhana ataupun satu lagi nama fb penulis ni Encik Tembikai (rasanya sekarang dah bertukar ke Penulis Misteri). Terjah fb beliau untuk baca  sinopsis Tunangku Tidak Tampan. Tapi tengok cover novel, nampak tampan je. Kan. 

"Apa ada pada wajah yang tampan jika iman yang ada tidak setampan wajah."


IBUNDA'S DELIGHT

REWARD YOURSELF..