Chu Char Ikan Bakar Semi Buffet Dinner di C'est Si Bon, Vouk Hotel Suites Penang. Chu Char Ikan Bakar Semi Buffet Dinner di C'est Si Bon, Vouk Hotel Suites Penang. - Eiza GreenAppleKu

Chu Char Ikan Bakar Semi Buffet Dinner di C'est Si Bon, Vouk Hotel Suites Penang.


Tetiba tekak terasa nak makan ikan bakar, pari bakar, kerang rebus, sotong celup tepung, ketam bercili… tapi nak makan di tempat yang special? Kalau boleh nak makan di hotel? Bukan ngada-ngada tapi sekali sekala nak tukar view. Ha... jika tetiba tekak korang jadi macam tekak sis, korang boleh singgah di Vouk Hotel Suites, Penang.

Sehingga hujung tahun 2019, setiap hari Jumaat dan Sabtu, bermula jam 7 malam hingga 10 malam, Chu Char Ikan Bakar yang terletak di C’est Si Bon Restaurant adalah tempat yang boleh korang singgah untuk menikmati pelbagai makanan laut pilihan.


Rambang mata di buatnya sebaik sahaja terpandang pelbagai jenis seafood seperti ikan, sotong, kerang, lala dan kepah. Ketam pun ada. Masih gigih bergerak walaupun dah terikat.


Sementara menanti lauk yang di pilih siap di masak, aku ke bahagian ‘Semi Buffet Dinner’ untuk menikmati Nasi Kukus, Soup of the day, Ulam, Potato Salad, Pasta Salad dan Pesto Salad. Buah-buahan dan pencuci mulut pun ada.


Three Flavoured Sauce Deep Fried Fish antara award winning Chef’s signature yang mesti korang cuba. Sedap. Aku sampai berulanglah ambil sos dia. Deep Fried Fish with Kerabu Salad, Ikan Bakar dan Garlic Butter Prawns adalah menu yang boleh korang cuba.

Selain seafood timbang, kalau nak Set Menu pun ada. Pilih ikut berapa ramai rakyat yang korang bawa. Untuk sebarang tempahan dan pertanyaan, korang bolehlah call nombor ni +60 4 370 8333

Set For 2 – 4 Person
( RM 88.00 )
 Sea Bass
 Mixed Vegetables
 Omelette
 Deep Fried Squid

Set For 6 – 8 Person
( RM 118.00)
 Stingray and Sea Bass
 Green Beans with Tofu
 Thai Fried Egg
 Deep Fried Squid

Set For 10 – 12 Person
( RM 158.00 )
 Stingray and Sea Bass
 Kam Heong Clams
 Chinese Broccoli with Salted Fish
 Bistik Egg
 Deep Fried Squid



VOUK HOTEL SUITES
57-G-3, Mansion One,
Jalan Sultan Ahmad Shah,
10050 Georgetown, Penang

Tel: +604 370 8333 Fax: +604 370 8300

Website: www.voukhotelsuites.com.my
Email: info@voukhotelsuites.com.my
FB #voukhotelsuites IG #voukhotelsuites

Catat Ulasan

21 Ulasan

  1. sedap nampak hidangan tu.. memang ikan ikan ni fevret =D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ikan dia memang sedap. Dah macam pirana menyerang... 😆

      Padam
  2. Nasib baik la kat Penang. Kalau area Selangor, mau Rawlins ajak kengkawan datang serang nie - tambahan ada kawan yang memang gila seafood.

    BalasPadam
  3. Kalau ikan bakar maksudnya best dimakan beramai-ramai terutamanya bersama ahli keluarga. Belanja makan lagi best. Hehehe. Thanks share tempat ni.

    BalasPadam
  4. Harga untuk SET makan tidak terlalu over mahal , sedang2 sahaja. Insha Allah Naim rasa ingin mencuba ..hhee

    BalasPadam
  5. Waa, kat Penang! Nak pergi Penang for next destination. I never go to Penang yet, tapi memang ada plan to go. Especially to read about Penang food lagi rasa nak cepat2 ke Penang 😭

    BalasPadam
  6. Omg nampak segar-segar betul seafoods dia. Lapar pulak jadinya kita ni ha. Haha. Tapi jauhlah pula di Penang. Oklah kena singgah sini kalau ke Penang lah macam ni. Hehe.

    BalasPadam
  7. Semua nampak sedap dan harga pun tak la mahal sangat..nanti nak cuba jugak la,hihihi

    BalasPadam
  8. Saya suka makan ikan bakar, Ikan bakar dekat sini nampak sedap bolehlah kalau ke Penang boleh singgah dah rasa.

    BalasPadam
  9. Sedapnya menu dia. Bila tengok ikan bakar tu terus rasa dah lama tak makan ikan bakar kena pergi cuba ni

    BalasPadam
  10. wah nama dia chucahr ikan bakar..tapi bukan ikan je, banyak makanan yang disediakan termasuk dessert..kita suka..kalau dpt mkn tempat mcmni, memng kenyang

    BalasPadam
  11. Ehhh... harga dia affordable la. Selalunya kalau makan seafood dah dekat RM200 dalam 10 orang makan. Nampak berbaloi dengan option ikan2 segar semua. Best ni, boleh masuk list tempat untuk pergi.

    BalasPadam
  12. Bayak juga menu yang ada. Rambang mata nak pilih set yag mana sebabsemua msnu nampak sedap. Tapi kalau ikut jumlah keluarga memang ambil set for 2 tu lah. Harga pun not bad. Berpatutan

    BalasPadam
  13. Seafood fresh? Memang terbaik! Set Menu tu harga quite okay kan, sesuai lah kalau jalan-jalan di Penang boleh lah singgah nak try hidangan di sini :)

    BalasPadam
  14. Fuyohhh menariknya menu ni. Kecur air liur. Harga pakej pun berpatutan dan mampu beli. Nak cari la nanti

    BalasPadam
  15. Kami suka gila ketam dengan ikan siakap dia tu kakkkkk.. Sedap kannnn

    BalasPadam
  16. Perghhh ikan bakar ni kalau makan ramai2 xsah kalau xde kan.. Sebab keenakkan jus ikan bakar tu betul2 nikmat... Harga pun not bad dgn yg lain2... Nice laahh

    BalasPadam
  17. Sedap semua makanan tu. Bestlah.

    BalasPadam
  18. sedap semuanya. allahu. harga tu memang standarlahkan sebab harga hotel. ni kalau makan ratah lauk sahaja ni.

    BalasPadam
  19. wah sedapnya! harga pun berpatutan.bolehlah pergi sini nnati bwk family. terima kasih share ya

    BalasPadam

No proper ID, no proper comment, down you go the spam drain. Receiving happy vibes!