Berkesan ke Vitamin C Serum Annona ni? Berkesan ke Vitamin C Serum Annona ni? - Eiza GreenAppleKu

Berkesan ke Vitamin C Serum Annona ni?

I love Annona.
Jika anda mencari penyelesaian kulit yang cepat, dalam masa 24 jam, 3 hari atau 7 hari, saya tidak beri jaminan melalui Vitamin C Serum (VCS). VCS ini mula kerja dari bawah. Ia bekerja berperingkat. 

Ia akan teropong kat kawasan kulit mana yang paling bermasalah, dan ia akan pergi situ dahulu.

Fasa yang pertama ia akan menyembuhkan luka atau trauma pada kulit anda terlebih dahulu. Trauma ini boleh jadi akibat jerawat, luka kena pisau, kulit kena sunburn, kulit rosak pakai produk merkuri atau kulit melepoh kena air panas. Ia akan menutup luka tanpa hampir meninggalkan parut. Almost perfect. Itupun jika anda bertindak awal dan rajin sapu untuk merawat.

Masuk fasa ke 2, ia bantu accelerate cells renewing process atau mempercepatkan proses pembaharuan sel setiap 28-30 hari. Fasa ini, anda akan mula perasan kulit jadi lebih sihat, bersih dan jerawat pun kurang menyinggah.

Fasa ke 3, semua nutrien lengkap masuk dalam kulit dah. Makin lama makin serasi. Makin lama makin berseri. Penjagaan ada. Protection dengan sunblock pun ada. InsyaAllah. Kulit terpaksa cantik. Kos merawat pun dah berkurang. Cuma kos maintenance aje setiap 1 atau 2 bulan sekali.

Kredit : Puan Ony Nurhusni
Co-Founder Annona (Ahli Farmasi Bertauliah)


Dah lebih 3 minggu (masih dalam fasa pertama) aku guna VCS ni. Dan memang ya, seperti petikan artikel di atas, serum ini mampu merawat masalah kulit rosak akibat salah pakai produk.

Dipipi aku berdekatan hidung, tiba-tiba jadi kering dan berkuping. Nak kata kurap atau panau, bukan. Aku sampai ke klinik di sebabkan masalah ni. Dan selepas itu ini dengan doktor akhirnya dapat juga punca sebenar masalah.

Bila aku sapu pelembap, benda tu tak lah ketara sangat. Dan jika aku tersalah guna pelembap, benda tu akan jadi merah dan terserlah setompok di muka. Aku memang amat berhati-hati dengan skincare yang akan aku guna. Tak boleh sebarangan. Akan timbul alahan. 

Dan alhamdulillah, akhirnya aku dah jumpa produk yang betul dan boleh merawat. Hampir 80% alahan aku dah hilang. Hope wajah aku akan kembali sihat dan bertambah jelita. 😍


Di bawah ni aku kongsikan sedikit apa specialnya VCS.

✔️ Membantu galakkan proses pembaharuan sel kulit. Kulit makin lembut dan berseri-seri (sesuai untuk kulit sensitif, berjerawat atau kulit rosak akibat salah pakai produk).

✔️ Bantu untuk tanggalkan sel kulit mati. Buat kulit lebih sihat bermaya (sesuai untuk masalah jeragat, sun burn atau kulit kusam).

✔️ Bantu haluskan tekstur kulit (sesuai untuk masalah liang pori besar dan bantu kulit makin halus dan lembut dari biasa)

Harga - RM39/5ml & RM90/15ml.

Instagram 

Facebook 

HOTLINE : 010-8424243 

Website 


Catat Ulasan

20 Ulasan

  1. Serum ni elok pakai waktu nak tidur ke macam mana eh? kita tak biasa pakai skin care serum ni. Huhu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Elok pakai sebelum pakai pelembap. Siang boleh malam pun boleh. Serum ni lebih kepada merawat.

      Padam
  2. wow didn't know have this serum in the market now. good you sharing here, shall let sis know as she looking for skincare to try out. This looks good to try, she can find more detail on web.

    BalasPadam
  3. Kita orang lelaki yang kulit agak kasar dan keras ni boleh guna juga tak produk vitamin ni heheh mana tahu boleh awek muda lak lepas ni wakakakak bagus lah orang perempuan suka lah ada produk baru macam ni...

    BalasPadam
  4. Menariklah penerangan tentang serum ni. Ada rasa yakin saya nak memcuba. Btw, untuk 15ML boleh tahan sebulan tak? Serius sy nak cuba pakai.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Untuk eiza, tahan 2 bulan. Eiza guna sebelah malam sahaja. Sebab nak rawat wajah. Biar segala nutrient bekerja dengan jayanya.

      Padam
  5. Eh menjadi jadi Annona ni ye. Situ sini dah tgok dah ni! Maksudnya mmg bagus lah ye kan? Sbb ada akak kat FB ni dia rajin pakai jugak! Harga dia actually not bad lah. Fikir mahal dulu~ rupanya okay lah mampu milik.

    BalasPadam
  6. Bagus ye.. Menarik juga vitamin c serum ni. Teringin pulak nak guna. Yelah.. vitamin c bagus untuk kulit kan

    www.maisarahsidi.com

    BalasPadam
  7. Macam best je ni. Tapi Vitamin c memang bagus untuk kulit. Tu memang tak dinafikan. Masa iza amalkan vit c dulu kulit muka iza sangat-sangat jarang ada jerawat. Rasa macam nak amalkan balik je.

    BalasPadam
  8. Wow. Rawlins suka sebab dia menyembuhkan secara dalaman baru luaran. Rawlins takut yang bagi jaminan untuk elok dalam tempoh seminggu tu. Takut ada kesan jangka masa panjang kan

    BalasPadam
  9. rutin BBL memang kena makan vitamin c sekali sehari sebab nak topup vitamin mana yang badan perlu. lagi-lagi untuk kulit supaya moist & cantik selalu.. ha lelaki pun elok amal makan vitamin c tau

    BalasPadam
  10. wow the Vitamin C Serum sounds like a skincare must have. the face mesti cantik selepas guna but I know some people sensitive to Vitamin C so gonna use carefully

    BalasPadam
  11. Wah serum ni Diah pernah guna but never try la. macam best je. harga dia pun berpatutan la. Tengok packaging dia macam sedap sangat warna buah tu. Nanti boleh cari lah bila serum dah habis.

    BalasPadam
  12. First ni dengar jenama ni. produk baru di pasaran je? Nanti free2 nak google more info pasal produk ni la.

    BalasPadam
  13. Sis pun sekarang memang dah mulakan pemakaian serum. Serum ni memang bagus untuk kulit wajah kita. Jenama ni tak pernah dengar lagi..nanti bolehlah sis juba pulak yang ni

    BalasPadam
  14. Firstbdengar brand ni. Tapi baca review nampak berbaloi guna sebab memberi kesan yang baik kepada kulit muka

    BalasPadam
  15. Sejak usia meningkat ni, serum-serum ni penting sangat tau hehee...dulu-dulu tak fikir sangat & thanks tau dah bagi tau kita tentang serum ni

    BalasPadam
  16. wah kandungan vitamin c sangat bagus dalam membantu merawat dan memelihara kulit wajah kita. nak kena cuba ni. harga pun agak berpatutan.

    BalasPadam
  17. looks like it's a great serum.. vitamin c is always truly important to us, and our skin.. nice one...

    BalasPadam
  18. First time tahu jenama serum ni, kandungan serum ni bahan-bahan semulajadi ke?

    BalasPadam

No proper ID, no proper comment, down you go the spam drain. Receiving happy vibes!