Serum Vitamin C Annona - Eiza GreenAppleKu Serum Vitamin C Annona

Serum Vitamin C Annona



"Mama, bila umur yang sesuai nak pakai serum?" Tanya Diyana sambil pegang botol serum Annona aku. Dia baca apa yang tertulis kat botol tu. Then tersenyum.

"Macam best je serum ni. Boleh..."

"Yana boleh mula pakai serum bila umur Yana 20 tahun ke atas nanti. Pada usia itu, kulit masih dalam keadaan terbaik. Tak perlu guna banyak sangat produk. Serum just untuk kekalkan kelembapan kulit supaya kulit kekal sihat."

Belum sempat dia habis bertanya terus aku keluarkan fakta. (Selamat serum aku.)

"Pelembap tak cukup ke?"

Serum lebih kepada MERAWAT. Fungsi utama serum digunakan ialah untuk menambah nutrient kepada kulit sehingga lapisan paling dalam (deeper layers) di mana pelembab tidak boleh menembusinya.

Serum mengandungi bahan aktif untuk merawat kulit yang lebih tinggi kepekatannya berbanding krim dan losen. Hanya beberapa titik serum sudah cukup memberikan kesan terbaik kepada kulit kerana kepekatan bahan aktif di dalamnya yang tinggi.

Ia betul-betul target kepada masalah penuaan, pigmentasi, kekeringan melampau dan liang pori kulit yang besar. Apa yang specialnya Vitamin C Serum Annona ni?


Vitamin C
◾ Mencegah dan memperbaiki sel kulit yang rosak akibat sinaran UV matahari, jerawat dan salah pakai kosmetik.
◾Meransang penghasilan kolagen secara semulajadi.
◾ Mengurangkan tompok hitam pada kulit.
◾ Meningkatkan keanjalan kulit.
◾ Memberikan kesan cerah sekata

Glutathione
◾ Digelar 'Mother of Antioxidant' kerana kuasa antioksidannya yang sangat kuat dan mampu mencerahkan kulit yang kusam.
◾ Menghaluskan dan mengecilkan liang pori.
◾ Mengawal masalah kulit yang selalu naik jerawat.
◾ Memudarkan parut.

Asid Hyaluronik
◾ Memelihara kelembapan pada kulit
◾ Membuatkan kulit lebih licin, halus dan lebih anjal.

Ekstrak daun Saxifraga
◾ Mempunyai kesan pencerahan pada kulit.
◾ Bersifat astringent , iaitu mengetatkan liang pori yang besar.

Ekstrak akar pokok Peony
◾ Digunakan secara meluas dalam kosmetik di Jepun untuk kesan pencerahan kulit.
◾ Bersifat anti radang, ia membantu mengurangkan sensitiviti pada kulit.
◾ Memberikan kesan glowing dan menaikkan seri wajah.

Ekstrak akar pokok Skullcap
◾ Melembapkan kulit.
◾ Melindungi kulit dari kerosakan akibat sinaran UV.
◾ Membantu meredakan kulit yang sensitif.

Ekstrak buah Delima
◾ Melawan penuaan dan sebagai anti kedut.


Produk Annona antara produk yang telah berada dalam pasaran hampir 4 tahun dan telah banyak testimoni yang positif diperolehi. Ianya juga telah mendapat kelulusan daripada KKM : LULUS KKM NOT161004544K.

Kelebihan Vitamin C Serum Annona untuk kulit wajah bukan sekadar seperti serum biasa, ianya mempunyai kelebihan yang sangat bagus untuk kulit wajah. Ianya mempunyai 10x ganda Vitamin C dan ia akan memberikan kesan yang lebih pantas berbanding biasa. Tiada campuran Alkohol, tiada pewarna tiruan, tiada pewangi dan sesuai untuk kulit sensitif.

Harga - RM39/5ml & RM90/15ml.

HOTLINE : 010-8424243


Catat Ulasan

24 Ulasan

  1. ada kelulusan KKM nih yakin la sket nk guna

    BalasPadam
  2. Yanie pun tgh gunakan serum vitamin c ni..

    BalasPadam
  3. Nad pun suka pakai serum, sebb dia meresp terus dalam kulit dan merawat. Macam best je serum annona ni.. Siap vit c

    BalasPadam
  4. Makin muda jelita abam pakai ni. Eh jelita lak. Muda belia.

    BalasPadam
  5. Wahhh ada Vitamin C, mesti bagus ni.

    BalasPadam
  6. dah pernah try serum annona ni..memamg best..suka apply before pakai makeup..n makeup tahan lama dan tak bercapuk

    BalasPadam
  7. Selalu juga nampak orang bagi review VCS ni. Dah lama juga nak cuba tapi takut sebab biasa kalau ramai review okay, sampai kat kita mesti kiok.

    BalasPadam
  8. Rawlins lebih yakin bila dah ada kelulusan KKM nie - sebab kulit dan badan nak pakai lama kan. Kalau main hentam je - bimbang expire sebelum masa kang susah ye tak

    BalasPadam
  9. rasanya ramaai sedia maklum yang vitamin c sangat bagus untuk kulit. dgn ada nya serum ni khasiat dia confirm berkesan. cuma nya nak tau lelaki boleh pakai ke?

    BalasPadam
  10. Vitamin C ni memang amat baik dan tidak dapat di nafi kan lagi. Bagus product ni dapat kelulusan badan berpatutan. First time dengar brand ni. Boleh la try.

    BalasPadam
  11. Wah macam best je serum nk. Ad vitamin C. Maklumlah kulit kite ni sendu alam. Boleh try kot. hehehehe

    BalasPadam
  12. Serum c Annona ni memang best sangat pakainya tau .Tak melekit dan yang penting founder produk seorang pharmacist Memang diyakini selamat digunakan .Mimi guna botol ketiga dah. Mist pun mimi pakai jenama ni tau

    BalasPadam
  13. Ena suka serum yg ada vit c sebab btol2 lock kelembapan. Pipi tegang mcm botox.hehe.. kandungan vit c mmg bagus cepat merawat kulit plus memperbaiki kulit yg rosak.

    BalasPadam
  14. Wahhh Annona! Kita dah baca byk review testimoni pasal vit c annona ni. Nak cuba gak laaa

    BalasPadam
  15. haha, pandai mama selamatkan serum dari dipaw anak ye.. hehe. Tapi macam best je Vitamin C serum ni. Banyak kelebihan dan yang penting takde campuran Alkohol, tiada pewarna tiruan, tiada pewangi gituuu.. Patut la anak sis berkenan.. hehe

    BalasPadam
  16. Banyak jugak tgk feedback positive pasal serum vit c anona ni... Kwan saya ckp kulit dia rasa soft ja

    BalasPadam
  17. Menarik.. Suka pakai serum sebab kulit muka jenis cepat kering! Nanti boleh try Serum ni pula lepas ni..

    BalasPadam
  18. First time dengar brand Annona. Kalau ikutkan Fadzi, Fadzi memang jenis yang malas tau nak menjaga muka pakai cream serum semua tu. Tapi disebabkan umur dah makin meningkat, kene lah jugak jaga, Sayang kalau tak jaga. Serum pun salah satu yang penting jugak dalam rutin jaga muka ni kan

    BalasPadam
  19. Serum memang bagus kalau rajin pakai. Umur cam.sis ni memang sesuai le pakai serum, now mmg tgh mencari serum yg bagus

    BalasPadam
  20. Syira penah dengar brand ni. Famous jugak. Serum ni memang bagus utk kulit. Syira pn guna serum utk rawat kulit

    BalasPadam
  21. I used to be like your daughter too, wondered why we needed serum when there's already moisturizers...but when I started using them, then only I noticed how my face changed drastically.

    BalasPadam
  22. Skrg ni org dah ramai guna serum utk treatment wajah,apa lagi ada problem kulit wajah

    BalasPadam
  23. Vitamin C memang baik untuk kulit especially for skin brightening but have to use it at a correct dose.

    BalasPadam

No proper ID, no proper comment, down you go the spam drain. Receiving happy vibes!