Bahagian Intim Berbau? Cuba tips ini.


Untuk wanita yang berumur 25 tahun ke atas. Sesuai di jadikan hadiah.
Pernah tak tiba-tiba rasa tak selesa pada bahagian intim? Bila rasa itu hadir, sedikit sebanyak boleh terganggu rutin harian. Keyakinan diri sedikit down sebab risau rasa tak selesa tersebut mungkin akan menyebabkan bau yang kurang menyenangkan timbul. 

Terdapat pelbagai penyebab dan faktor terjadinya perkara tersebut. Walau apa jua penyebabnya, jom semak tips berikut. Manalah tahu boleh selesaikan masalah tersebut.

TIPS RINGKAS PENJAGAAN BAHAGIAN INTIM
  • Cuci kawasan luar bahagian intim menggunakan air bersih berserta pembersih intim wanita Manjakani atau Soothing. Anda juga perlu elakkan penggunaan tisu basah kerana ia dikhuatiri boleh menyebabkan jangkitan kuman pada bahagian intim.
  • Gunakan seluar dalam yang bersih, selesa. Sebelum memakai seluar dalam, anda diingatkan untuk mengeringkan bahagian intim terlebih dahulu.
  • Elakkan penggunaan sabun badan untuk membersihkan bahagian intim kerana ia boleh menyebabkan kekeringan dan iritasi pada kulit.
  • Tukar tuala wanita sekerap mungkin ketika haid bagi mencegah pembiakan kuman yang mana darah merupakan medium yang sesuai untuk kuman membiak.
  • Tukar panty liner dengan kerap untuk memberi pengudaraan yang bersih kepada bahagian intim.
  • Kebersihan alat pencukur juga perlu dititikberatkan kerana bisul juga boleh terjadi pada wanita yang gemar bercukur.

Bahagian intim wanita adalah bahagian yang sensitif. Gunakan pembersih intim yang tidak mendatangkan alergik, mendapat kelulusan KKM serta diyakini selamat dengan penggunaan bahan semulajadi seperti pembersih intim wanita Manjakani dari Cosmoderm. 

RAMUAN SEMULAJADI KHAS UNTUK WANITA
Gabungan tiga ramuan di dalam satu botol untuk kesihatan intim anda. Manfaat kesihatan wanita dari ramuan tradisional turun temurun kini boleh didapati hanya dengan menggunakan Pembersih Intim Wanita Manjakani.

Diformulasikan dari tiga bahan utama, iaitu Manjakani, Sireh dan juga Kacip Fatimah memberikan kesegaran yang berterusan dan perlindungan pada bahagian intim anda.

Manjakani dan sireh yang dapat merawat keputihan dan kekeringan manakala kacip fatimah dengan ciri antiradang serta antibakteria.


CARA PENGGUNAAN
Tuangkan sedikit Pembersih Intim Wanita yang sedikit pekat ini ke atas tapak tangan yang lembap. Campurkan dengan sedikit air dan buihkan. Bersihkan bahagian intim dengan lembut. Bilas dengan air.

KELEBIHAN MANJAKANI HYGIENE WASH
  • Membantu mencerahkan dan menyamankan kulit di bahagian intim
  • Haruman yang lembut dan eksotik
  • Menyeimbangkan PH di bahagian intim
  • Membantu melegakan iritasi pada kulit
  • Rasa harum dan nyaman sepanjang hari 
  • Cerahkan kulit di celah peha bila di gunakan secara berterusan
  • ZERO Paraben , SLS dan SLES

HARGA
RM12.90 (150ml) dan  RM18.90 (375ml)

Dapatkan Manjakani dan Soothing Hygiene Wash Cosmoderm secara online di www.cosmoderm.com.my atau di outlet Aeon Wellness, Caring, Watsons, Guardian dan farmasi yang terdekat.

For More Info 

Jangan lupa 'Do follow' page Cosmoderm di


4 ulasan:

  1. Kak Nina pun guna Cosmoderm Manjakani untuk penjagaan Miss V.
    Untuk anak sulung kak Nina yang dah remaja tuu dia pakai Cosmoderm Soothing Feminine Hygiene Wash.
    Suka Cosmoderm sebab Harga berpatutan dan produk berkualiti

    BalasPadam
  2. dari dulu lagi dah guna manjakani cosmmoderm...faktor utama Halal dan paling best guna lepas bersalin .. cepat jahitan baik

    BalasPadam
  3. memang best manjakani feminie wash.Terasa fresh pula.. ehehehe.Banyak perubahan guna ni.

    BalasPadam
  4. macam best je produk cosmoderm ni. tp produk cosmoderm memang selesa

    BalasPadam

No proper ID, no proper comment, down you go the spam drain. Receiving happy vibes!