My Instagram

TO BEAUTIFUL GIRLS ALL OVER THE WORLD, PLEASE..JANGAN MULAKAN.

Mood tidak berapa nak bagus sebab semalam bertegang urat, bertekak dan berbahas demi mempertahankan fatwa kaum wanita. Ini gara-gara artikel saya yang bertajuk TIPS HOW TO ELAKKAN CINTA DARI SUAMI ORANG. 

Kata mereka..

Senang jer tips nak elak cinta dari suami orang nih. JANGAN MULAKAN. 

Tanya saya..

Walaupun mereka yang terlebih dahulu yang mulakan the first steps? (ada nada tidak puas hati..huhu..)

Kata mereka lagi..

Yes. Walaupun kami yang mulakan dahulu. Sebab nyer, kami sekadar nak test market jer. Bukan nak serius pun. Salah perempuan juga. Telah terang lagi bersuluh tahu that guys is suami seseorang, yang nak terima juga pelawaan lunch bersama siapa suruh. (Sila guna peribahasa, pokok tidak bergoyang jika tidak di tiup angin.)

Katakan lah yang si perempuan tadi menolak pelawaan tersebut, rasanyer cerita tu terhenti setakat itu jer kan. 

Bahas saya..

Agree tapi tak adil. Memang lelaki suka mempermainkan wanita yer. 

Dan mereka berkata lagi...

Dah namapun lelaki, kalau tak nakal tak lelaki lah namanya.



Kerana dah malas berbahas dengan lelaki di atas, kesimpulan yang dapat saya simpulkan, JANGAN MULAKAN walaupun mereka yang terlebih dahulu memulakannya. Lagipun hal milik orang. Dah tak.......



15 ulasan:

  1. test market? haha.ya ampunnn.sabar je lah.memang tak boleh percaya,dah kahwin pon nak test market.hadoyai

    BalasPadam
  2. @ sesegar, tu lah alasan power yg tak boleh blah salah sorang watak star wars di atas. hehe..

    BalasPadam
  3. Test Market? Ikan kat pasarkah?

    BalasPadam
  4. @ azrinna, ajak-ajak ayam ler tu, just for fun.. tq for komen Az..

    BalasPadam
  5. @ Azrinna, just nak beritahu, your blog tak dpt di terjah. PROFILE TIDAK TERSEDIA. Awak tak suke saya terjah blog awak ker? sob3

    BalasPadam
  6. Kelakarla tengok gambar 2 org budak lelaki yg pakai topeng tu :)

    BalasPadam
  7. kiranya perempuan perlulah tidk melayan,dan sang suami orang sila jangan mula..macam tu ke :)

    BalasPadam
  8. Pompuan ada 9 nafsu 1 akal & lelaki plak 1 nafsu 9 akal... pakat2 pikiaq la tengokkk...

    ASCA...

    BalasPadam
  9. @ Phoenix, memang kelakar dan gila-gila. Mulut mereka lagilah tak boleh blah. Tapi ada betulnyer juga.

    BalasPadam
  10. @ sesegar, bijak, bijak, anak siapa tah ni.

    BalasPadam
  11. @ ASCA, think like a men, act like a women..

    BalasPadam
  12. oo,macam tu..tapikan kak greenapple,orang kata kalau dah jodoh tu.elak2 sampai hujung dunia pun bertemu jua..
    erk?
    macamane tu..
    :D

    BalasPadam
  13. @ sesegar, maksud kamu jika di jodohkan dengan suami org ker...baca komen kak ni yer, jgn guna konsep KALAU DAH JODOH bila you face this situasi. Sebab tidak semua isteri pertama REDHA dengan ketentuan itu. Kerana sayangkan suami, dia setuju tapi percayalah, apa yg ada didalam hatinyer, Allah sahaja yg tahu.

    Jangan di ikutkan kata hati tapi guna akal fikiran. Mohon petunjuk dariNya. Tidak semua impian akan menjadi indah seperti dalam semua drama yg kita tonton.

    BalasPadam
  14. senang cite kalau tak nak jadi kat diri sendiri,jangan buat kat orang lain. macam tu la kan? hehe :)

    BalasPadam
  15. @ sesegar, memang terserlah kebijaksanaan mu dear..

    BalasPadam

No proper ID, no proper comment, down you go the spam drain. Receiving happy vibes!