My Instagram

TIPS UNTUK MELUPAKAN X KEKASIH YANG MACAM @##*@



Pinjam gambar Fatin Liyana yang comel..
Langkah pertama, delete akaun facebook miliknya. Padamkannya terus dari pandangan mata anda. Jika tidak, selagi anda melihat gambarnya, melihat status terkini, melihat gambar terkini x anda bersama pasangan barunya, kesedihan dan pelbagai rasa yang tidak enak tetap akan hadir. 

Kejamnyer.. Mana lebih kejam, si x yang curang atau anda yang hanya delete akaun facebook grrrr... 

Kedua, delete juga number hp si x anda tersebut. Jangan layan segala miss call darinya. Dan anda juga janganlah pula sekali sekala bila tetiba rasa rindu hadir, hantar sms tanya, awak apa khabar! Erk..stop it okay. 

Ketiga, buang semua pemberian hadiah dari x anda. Surat, kad ucapan mahupun bantal busuk. Ehm, tapi kalau x anda hadiahkan laptop jangan pula gi buang, anggaplah sahaja itu hasil anda habiskan duit x. Ala-ala pisau cukur gitu. 

Lastly kalau ada yang rasa nak telan ubat kasi over dose dek kerana rasa kecewa, sedih dan marah yang amat sangat, pastikan anda tukar dari telan ubat kepada telan racun. Hidup dan mati kita, Allahswt yang tentukan. Bayangkan jika x anda dan awek terbaru dia dapat tahu kerja bodoh anda, dah tentu dia akan kata.. 

" Berbaloi aku curang ngan orang tak betul dan bodoh macam kau. Nak telan ubat konon. " sambil geleng kepala dan senyum sinis.

What pass is pass. Tidak ada faedahnya berpasangan dengan orang yang suka curang ni. Buat merana hidup jer. Dari sihat walafiat boleh dapat serangan jantung dan stress jer sepanjang masa. Iyalah, mana tak terkejut, hari ini dapat tahu x curang dating ngan A, esok anda terserempak x tengah peluk mesra dengan B sedangkan pagi tadi, baru jer abang anda gi tahu nampak x hantar c ke tempat kerja.

Orang seperti tu hendak dijadikan pasangan anda. Fikir-fikirkanlah.


12 ulasan

Solihin Zubir berkata...

haha.. setuju..
mmg bodoh kalau bunuh diri hnya krn putus cinta..
mmg berbaloi kena tinggal pon.. huhu..

couverv berkata...

pergi lepak dekat tesco, ha ha

udin berkata...

hurm.. sokong entry ni.. ramai lagi pilihan yg ada.. so elakkan dari lakukan perkara bodoh mcm bunuh diri..

Che Sakinah berkata...

sangat setuju.. dont waste you time.. move on :)

P/s: FL sangat Gorgeous! :D

kueh bakar berkata...

kalo fatin liyana tu x aku....seme pun xlehhhhhhhhh!!!!!!!!!!

AkuAnakMuda... berkata...

bila akak kluarkan n3 gini aduuhhhh geram ade,menyampah pun ade tp xde arahlaa nak xnak bace jugak......huhu.

qucachahir berkata...

hehe..kita watbgitu lah kak..
berkesan! ;)

SANDRA AZWAN berkata...

Yang lepas tu jangan difikirkan lagi....nanti buat sakit hati jer...just move on!;-)

Nora Shahaira berkata...

hik..hik..teringat masa muda remaja mengenal cinta dulu..kalau putus..memang habis semua gambar dan yg ada kaitan dgn dia akan nora jahanam kan..(nasib baik tak ada facebook masa tu)..
dan tiada masalah kecewa keciwi..nangis bengkak mata? tiada...kerana percaya Allah yang mengaturkannya..

storyfromme berkata...

setuju.buat ape buat benda bodoh menyakitkan diri sendiri untuk orang yang macam tu.

fatinmmj berkata...

yeaaay..sya stuju..trus....delete..atau x pun...kita deactivated..je trus..FB kita....biar...kan...huhu..
comella gmbr fatin liyana..mcm tu..hihi

doraemon berkata...

lau bnda len buang lah delete lah aper lah..tp lau dpt latop xde lak nk buang..huhu..tp bg aq better jual la..dpt free ps2 jual 5 6rts pn ok r...