Selasa, 22 Februari 2011

JOURNALIS MAYA UNTUK BLOGGER MELAPORKAN ISU SEMASA

Journalis maya pertama melaporkan.

Sila baca tampalan ini.

Terima kasih kerana prihatin dan membuktikan dakwaan.

Bagaimana untuk menjadi Journalis Maya? Baca info ini dahulu yer..

Sewaktu memandu pulang ke rumah pada jam 10.30 malam tadi, saya terfikir ...

Saya kini mempunyai 2 blogs lain, untuk rujukan destinasi pelancongan, Jom Libur! dan untuk memuat naik nukilan dan gambar menggunakan telefon bimbit, Mazidul Mobile Blog.

Blog mempunyai kuasa unik, maklumat dicatatkan mampu dibaca pelawat di seluruh dunia.

Apa kata jika blog Mazidul Mobile Blog digunakan untuk tujuan kita bersama membantu masyarakat melalui komunikasi di alam maya.

Bagaimana kaedahnya?

Begini ...

Jika pembaca melihat atau menerima maklumat berhubung masalah dihadapi masyarakat, emelkan maklumat tepat dan telus berhubung masalah terbabit kepada saya.

Jika mampu dirakamkan dalam bentuk gambar, hantarkan kepada saya mnggunakan emel mazidulakmal@yahoo.com.

... pembaca menjadi wartawan maya. (sekarang Journalis Maya)

Berdasarkan informasi dan gambar, biar saya menghubungi pihak berkuasa dan membuat susulan agar masalah terbabit dapat diselesaikan.
Apa pendapat anda?

Barangkali nama blog, Mazidul Mobile Blog juga boleh ditukar kepada nama lebih sesuai. Cadangkan ...

Terima kasih.

Nukilan Mazidul Akmal Sidik

Nota : Em..blogger semua, tunggu apa lagi. Bersama kita melaporkan untuk kebaikkan semua.


4 ulasan:

Fariq berkata...

ooo ingatkan mazidul mana la tadi.. kehkeh.. dah terpikir sejak bile lak GA tukar nama mazidul.. kehkeh..

Aku belum Kawin Lagi La Der

Jejaka Terhangat berkata...

isu2 semasa camni mmg dari dulu blogger letak kat blog masing2..cuma takde platform yg sesuai utk kumpulkan kat satu tempat.. hope. platform yang mazidul buat ni akan berjaya jadikan satu pembaharuan..cuma satu je kelemahannya..kandungan yang dibawa oleh blogger boleh ke dipercayai 100%..erkk..!!

GreenAppleKu.com berkata...

JT, yang itu terpulang pada En. Mazidul. Dia sure ada caranya. Bukan apa, kalau isu yang dilapurkan tak benar, blog dia juga yang masalah nanti. As for me, saya lihat ini secara positf. Ada juga wartawan yg beri peluang pada blogger pada kita.

Fariq!!! kuat ngusik ler kamu nih. Hahaha..

Glad to have both of you to be my friends!!

Mr.Kerro berkata...

wah..mcm menarik...lpas ni ada bnde best je bleh la antr..hehehe :)

IBUNDA'S DELIGHT

REWARD YOURSELF..