KAD KREDIT..BERBALOI ATAU TIDAK.. - Eiza GreenAppleKu

KAD KREDIT..BERBALOI ATAU TIDAK..

Sesetengah orang amat bangga dan teruja ada kad kredit. Siap tayang kat kawan-kawan. Ada juga yang belanja kawan-kawan bersempena dapat kad kredit. As for me, last month ada terima satu offer kad kredit dan i accept it dan alhamdullillah segala urusan berjalan lancar.

Dek kerana telah terbiasa membayar cash, i'm totally terlupa about this card credit. Bila dapat bank statement baru teringat, saya ada kad kredit. Ehm..belum sempat guna lagi tetapi dah kena bayar Cukai Perkhidmatan. Saya rasa hendak close sahaja this akaun. Berbaloi atau tidak KAD KREDIT???


8 ulasan

FaizalSulaiman berkata...

kad kredit berbaloi nak pakai bila p mall semua.swap punya swap tgk2 dah exceed limit.hahaha

UglyPooh berkata...

penting utk emergency la bg sy. utk shopping tak gunala..bahye.
sy guna utk byr yuran..hehehe

イムラン (IMRAN the fraxie) berkata...

kalau org thailad,, dia ada bnyak giler kad kredit coz diaorg akan guna kad kredit lain untk membayar kad kredit lain.. ibarata korek tanah lain untuk menutup lain sedangkan hasilnya terdapat lubang baru yg lain..

Yoa Ngadenin berkata...

Kalau rasa masih mampu membayar secara tunai, takde kad kredit pon takpe. Takde ralat disitu. Esp kalau kes awak yg tak mengguna lgsg kan? Buta bayar tax jek! Dulu kad kredit agak penting tok online purchase. Tapi skrg xperlu sgt kot. Kebanyakan da blh wat bank transfer jek.

Green Apple berkata...

Thanks to all yang give ulasan..fikir punya fikir dan go true semula surat perjanjian..better cancel jer..Ada gak kwn2 sepejabat ug lain nak cancel gak. Thanks again geng. Settle 1 masalah.

pelesitor berkata...

bagi sape-sape yg pandai manage guna kad kredit nie berbaloi jugak..sebab dia ada reward samada..diskaun 5% utk minyak,barangan dapur...dan boleh tukar dengan hadiah lagi..

pena rozie berkata...

Aku lagi suka pakai k kad. Sebab tengok jer duit ade je nak beli itu & ini. Kalau k kad nak beli pikir lu 20 kali......

GreenAppleKu.com berkata...

@ Pena Rozie, bukan calang2 org yg kuat semangat seperti kamu, sebab ada yg pantang ada kad kredit, asyik nak leret jer..hehehe..

GreenAppleKu.com. Dikuasakan oleh Blogger.