KayuHome Dreamial Set Asas

Aku lebih suka masak sendiri juadah untuk keluarga dari beli atau makan di luar. Sekali sekala bawa keluarga makan di restoran pilihan as reward is okaylah. Kalau setiap hari, mau lari teruk kos perbelanjaan mingguan. Selain menjimatkan belanja dapur, aku boleh kawal penggunaan gula, garam, Cukup Rasa, Ajinomoto dan yang paling best jenama produk bahan rencah yang nak digunakan.

Peralatan memasak seperti kuali dan periuk memainkan peranan penting ketika memasak di dapur. Rutin memasak menjadi mudah, menggembirakan, tak ambil masa yang lama jika peralatan yang digunakan jenis tak melekat, tak hangus, selamat dan senang dicuci. Memang boleh rosak mood jika kena sental sisa masakan yang melekat sampai bersih.

Pemilihan periuk yang selamat dan bebas dari bahan merbahaya pun penting. Survey punya survey aku dah jatuh suka pula dekat koleksi periuk batu dari KayuHome. Ada pelbagai koleksi dan pilihan warna. Antara koleksi yang ada di KayuHome ialah Dremial, Wok dan Rendang bersaiz 32cm (Muat 10 ekor ayam. Puas nak merendang.)

Periuk Batu KayuHome Dreamial
Periuk Batu KayuHome Dreamial
Periuk Batu KayuHome Dreamial
Gambar yang pertama tu adalah koleksi DREAMIAL, periuk batu pertama di Malaysia yang menggunakan teknologi Jerman. Periuk batu ini menggunakan batu granite merah. Periuk batu ini mempunyai 4 lapisan. Periuk batu Dreamial ini bebas PFOA. Istimewanya periuk batu Dreamial dari KayuHome berbanding periuk lain adalah : 

• Bebas bahan kimia.
• Menggunakan teknologi Jerman.
• Buku manual penggunaan disediakan.
• Periuk tebal dan tahan lasak.
• Penutup kaca flat dan tebal.
• Penutup dilitupi silikon dan selamat digunakan.
• Penutup mempunyai auto tiub, memudahkan wap keluar semasa memasak.
• Warna yang menarik (wine red).
• Handle periuk jenis bakelite (tahan panas). Kebiasaannya, apabila korang tengah memasak, korang akan menggunakan kain untuk memegang pada pemegang pada periuk sebab panaskan? Tetapi periuk batu Dreamial korang boleh pegang handle dia sahaja tanpa menggunakan kain.
• Anti calar, anti lekat dan mudah dicuci.
• Saiz periuk sesuai untuk kegunaan harian.
• Sesuai untuk semua jenis dapur (dapur elektrik dan dapur gas). Periuk batu ini direka dengan induction untuk kegunaan dapur elektrik, menjadikan masakan korang cepat dimasak, mudah dan selamat.

Periuk Batu KayuHome Koleksi Wok
Periuk Batu KayuHome Wok
Periuk batu KayuHome Wok
WOK
KayuHome (32CM)
ini berwarna hitam. Warna yang nampak mewah. Tak melekat dan senang dicuci. Wok Batu Granite dengan Super 7 Layer sesuai digunakan untuk dapur elektrik dan dapur Gas. Pemegang Wok yang tahan panas. Nak masak masakan berkuah dan goreng pun senang ni. Lepas masak boleh tutup dengan penutup kaca bersilikon. Dan yang paling best, FREE 2 PCS SUDIP SILIKON. Cover insurance untuk postage seluruh malaysia. Hadir dengan kotak eksklusif, boleh dijadikan hadiah buat aku. Eh…

Periuk Batu KayuHome Rendang
Periuk Batu KayuHome Rendang
Periuk batu KayuHome Rendang
Si RENDANG ni pula memang buat mak aku happy kalau aku hadiahkan. Sebab setiap kali bila tiba Hari Raya, memang mak suka masak rendang dalam portion yang banyak. Selain untuk makan kami sekeluarga, mak akan sedekahkan juga buat adik beradik dan sahabat handai. Memang laku keras la rendang mak. Apa keistimewaan periuk rendang ni? 

• Periuknya tebal
• Saiz 32cm. Muat kalau korang nak masak 10 ekor ayam.
• Menggunakan teknologi dari Jerman
• Setiap pembelian korang akan dapat pemegang silikon dan penghantaran percuma!
• Boleh bayar secara ansuran. Harga ansuran sama harga beli cash!

Dan sebelum beli pastikan tidak terbeli barang tiruan. Memang banyak kes periuk tiruan. Claim ada itu ini. Bebas itu dan ini. Tapi hakikatnya bahan yang merbahaya yang digunakan. Kesannya berbalik kepada pengguna.

Bahaya Periuk Yang Mengandungi PFOA 

Apa itu PFOA? PFOA adalah singkatan daripada Perflurooctanoic Acid iaitu sejenis bahan kimia di mana terdapat periuk yang diperbuat daripada PFOA. Betapa bahayanya PFOA ini kepada kita. Antara penyakit akibat memilih periuk yang mengandungi PFOA : 

• Tinggi kolestrol 
• Kerosakan buah pinggang 
• Gangguan pundi kencing 
• Kerosakan hati dan darah tinggi

Untuk maklumat yang lebih lanjut mengenai periuk batu KayuHome boleh singgah ke link sosial media atau whatsapp terus untuk pembelian.  

31 Ulasan

No proper ID, no proper comment, down you go the spam drain. Receiving happy vibes!

  1. cantik periuk nya berwarna warni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itulah. Kalau aku kaya, memang hari rayalah Sis shopping piuk. Hahaha...

      Padam
  2. Wow the design looks beautiful and the materials used mean we will have a peace of mind knowing that our food will be safe for consumption. Thanks for sharing these cookwares.

    BalasPadam
  3. alahai cantik la periuk batu ni. geram plak tengok warna die pun lawa..tergoda plak nak beli

    BalasPadam
    Balasan
    1. Segera singgah laman sosial KayuHome. Manalah tahu tengah ada promosi ke. Boleh la beli.

      Padam
  4. Bangga ni ada produk tempatan yang setaraf dengan produk luar. Terbaik ni kak.

    BalasPadam
  5. menggoda betullah design dia. memang nak caro wok pan ni. huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wok tu kannn... dok terbayang goreng Char Keow Teow sambil lambung-lambung ala tukang masak di Asia Food Channel.

      Padam
  6. Omg my eyes are glued to the monitor, I love kitchen accessories, I cant wait to check these out.

    BalasPadam
  7. Jemput singgah fb dan ig KayuHome untuk cuci-cuci mata.

    BalasPadam
  8. Cantik2 warna piyuk tu..geram.. nasib baik dah ada 1,kalo tak.mau grab lagi 😁

    BalasPadam
  9. Wahh cantik-cantik design periuk tu. Yang tak rajin memasak pun dah tergoda haha. Baru tahu jugak pasal PFOA tu, lepas ni kena tengok balik lah kalau ada periuk kat rumah ni yang terkandung PFOA tu. Thanks for sharing!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nak masak mee maggi pun boleh guna. Nanti gambar nampak lebih menarik dan sedap semacam. 😉

      Padam
  10. I am now visiting KayuHome to get my favourite pots set from them. So nice la all the colorful pots and pans

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul. Eiza pun mengambil masa yang lama cuci mata tengok all the koleksi piuk. Cantik-cantik semua.

      Padam
  11. Cantiknya periuk ni kalau beli onr whole set. Saya suka yang warna pink tu. Selalu periuk asik warna silver je. Ni baru ceria sikit. Dan yg penting, bagus utk kesihatan.

    BalasPadam
  12. Kita geram nengok periuk batu ni... kat rumah ada gak 2 jenis, tapi terkesima nengok color merah tu haa...aishhhh

    BalasPadam
  13. Periuk KayuHome ni memang llaulang dekat timeline facebook. Berapa kali duk usha je.. Teringin nak pakai.. Warn apun cantik.. Banyak pikihan.. Yang besar tu bolhe maska untk ramai2

    BalasPadam
  14. Waduhhh.. Periuk idaman ni. Kalau ada bajet nak beli yg warna merah la. Warna favourite tuuu, baru la excited nak memasak.. Hehe

    BalasPadam
  15. Dapat satu set best ni..memang cantik and seronok nak memasak kan. Warna dia menarik betul

    BalasPadam
  16. i am just looking to buy new non stick pots and pans for my new house and this brand seems great. thanks for sharing!

    BalasPadam
  17. wah..ni idaman ramai ibu2 ni. memendam perasaan je masing2. hahaha

    BalasPadam
  18. Geram tengok periuk tu. Cantik bila satu set gitu.

    BalasPadam
  19. These are my parents dream come true! Even kalau my new home, I would love to have this too!Cantik sangat!

    BalasPadam
  20. Mak2 yg kaki memasak pasti suka, periuk yg buat rendang mmg besar and cor pun menarik

    BalasPadam
  21. Harga dia okay tak? Kita mcm nak beli set baru utk masak2 ni. Haha nmpk cantik2

    BalasPadam
  22. fuh bahagia kalau dapat ni ha!

    BalasPadam

Catat Ulasan

No proper ID, no proper comment, down you go the spam drain. Receiving happy vibes!

Terbaru Lebih lama