Parenting - Spice up your life!

Post Top Ad

Bawa pulang kebaikkan ke kampung untuk orang tersayang.



Dapat pulang sebentar ke kampung adalah peluang yang tak patut di lepaskan dan ianya juga merupakan satu rezeki. Jika situasi semasa dan keadaan poket mengizinkan, pulanglah walaupun sekejap.
Melihat riak wajah gembira mak ayah dapat bertemu anak dan cucu, menimbulkan rasa tenang dan
syukur. Syukur melihat mereka masih sihat. Syukur dapat bertentang mata sambil berkongsi cerita mengenai isu semasa.

Anak-anak aku dah teruja sejak mereka dengar rentas negeri dibenarkan untuk AidilAdha. Mereka dah siap kemas beg 3 hari lebih awal dari aku. Mak anak je yang baru nak mula kemas beg pada malam raya.

Sejak Aidilfitri lagi kami sekeluarga dah plan nak balik kampung. Tapi kami kena akur dengan arahan KKM pada waktu tu, tidak dibenarkan rentas negeri demi memutuskan rantaian Covid-19. Kebenaran kali ini gunakanlah sebaiknya dengan menjaga SOP yang telah ditetapkan.

Biskut raya dan Brownies HomeMade antara buah tangan daripada aku setiap kali pulang ke kampung. Tapi untuk tahun 2020 berserta dengan masalah Covid-19 yang masih belum selesai, pemberian aku kali ini berlainan.


Fokus aku tahun ini lebih kepada mengekalkan tahap kesihatan dan menguatkan sistem imunisasi badan. Pemberian suplemen kesihatan, Omega-3 Fish Oil dan Tumerix Curmax dari APOTEC menjadi pilihan aku. Berikut aku sertakan manfaat kedua produk di atas.

Antara kebaikkan Omega 3 Fish Oil ialah :

Menurunkan tekanan darah
Mengurangkan kolestrol LDL dan paras Trigliserida
Meningkatkan daya ingatan dan tumpuan
Melegakan sakit sendi
Memperbaiki simptom mata kering

APOTEC Omega-3 Fish Oil Disyorkan Bagi:

Individu warga tua menderita kardiovaskular.
Individu dengan BP tinggi, kolesterol.
Individu yang ingin meningkat profil lipid.
Individu yang ingin meningkatkan kesihatan kognitif dan sendi.

Arahan Penggunaan Dan Cara Makan : Ambil 1 atau 2 softgel setiap hari selepas makan.

Kandungan yang ada pada Omega-3 Fish Oil ini ialah Fish Oil 1300mg (EPA 650mh , DHA 260mg). Sumber fish oil dari ikan sardin dan ikan bilis.

Harga sebotol Omega-3 Fish Oil : RM168.00 (90 biji kapsul softgel)

Antara kebaikan Tumerix Curmax.

Antioksidan yang kuat dan mengekalkan kesihatan sel dengan melawan kerosakkan oksidatif
Anti Radang
Meningkatkan peredaran darah dan mencegah penyakit kardiovaskular
Menguatkan sendi

Arahan Penggunaan Dan Cara Makan :  Ambil 2 kapsul sekali sehari selepas makan atau ambil 1 kapsul dua kali sehari selepas makan.

Kandungan yang ada pada Curmax Turmeric ini ialah Rhizome curcuma longa extract powder.

Harga sebotol Curmax Turmeric : RM98.00 (60 biji kapsul)

Bundle Promo!
Ada harga diskaun istimewa untuk bundle kombo 3 produk APOTEC. Klik gambar untuk terus ke link pembelian.


Apotec Apple Cider Vinegar (ACV) tu pula untuk aku sekeluarga. Aku minum ACV ni sebagai detox. Seminggu 3 kali. Kebaikkan Apple Cider Vinegar with Honey APOTEC

Membantu menurunkan berat badan
Meningkatkan penyerapan zat besi
Melegakan sembelit
Mengatur tahap glukosa
Bagus untuk detoksifikasi
Menguatkan sistem imun
Menurunkan kolestrol
Menurunkan tekanan darah
Mencegah selsema 

Cara Pengambilan : 30ml Apple Cider Vinegar with Honey dicampurkan dengan air, dikacau sebati dan minum selepas makan.

Kandungan yang ada pada Apple Cider Vinegar with Honey ini ialah air , madu , jus pekat epal & cuka. Harga sebotol Apple Cider Vinegar with Honey : RM26.90 (750ml)

Untuk info lanjut tentang produk dari Apotec ni korang boleh visit link kat bawah.

Facebook : Apotec Malaysia
Instagram : @apotecnushine
Promotion: Apotec Sales

#apotec #yourhealthwecare #recomendedbypharmacist

12 ulasan:

  1. my mom taking this omega for so long.. and she is doing okay! :)

    BalasPadam
  2. Bagus semua rangkaian produk yang nak di bawa pulang tu. Pastu harga rm 200 utk semua. Berbaloi-Baloi

    BalasPadam
  3. first time dengar produk ni. tapi nampak menarik je yang tuneric tu. harga pun affordable

    BalasPadam
  4. Wow.......some many people writing reviews about Apotech. I guess this product must be good. Thank you for sharing your review with me.

    BalasPadam
  5. tips bernas! sekali sekala bagi hadiah suplement apa salahnya. tambah lagi untuk mak ayah kita..boleh bagi extra tenaga & kekal cergas selalu kan

    BalasPadam
  6. Banyak betul khasiat dia. Dulu pernah jugak beli tapi tak mampu nak minum direct. Bila ada soft gel ni mudah untuk telan

    BalasPadam
  7. I ada ambil acv dia.. Memng bgus.. Lawas perut. Dua produk tu nad pun ade bgi mak ayah. Sebb dia utk sendi dna otot sesuai la utk mereka

    BalasPadam
  8. dari zaman sekolah consume Omega 3 fish oil ni, memang bagus untuk kesihatan. Nanti boleh lah cuba brands APOTEC pula

    BalasPadam
  9. Rasanya ini kali ketiga saya baca mengenai produk ini yang di bawa balik kampung untuk mak bapa... bagus la anak ingat orang tua tua...

    BalasPadam
  10. Banyak dan bagus kelebihan apotec nie yea.. Boleh la AM beli satu utk cuba.. AM mmg suka jaga kesihatan.. Nak nak sekarang banyak benor penyakit.. Takuttt..

    BalasPadam
  11. firstime dengan jenama ni tapi khasiat dia kemain ya.. rasanya kena beli barang sebotol dua untuk mak ayah.. hee~ mana lah tau kan dapat membantu meningkatkan kesihatan mereka..

    BalasPadam
  12. Sis nak cari apple cider dia, baru tau potec ada botol besar gitu...sis memang minum cuka epal...

    BalasPadam

No proper ID, no proper comment, down you go the spam drain. Receiving happy vibes!

Post Top Ad