ALONE ? THINK AGAIN..


" Kenapalah sampai sekarang, aku tak kahwin-kahwin ni. Aku tak nak selamanya sendirinya. Nak juga berteman, berkeluarga dan hidup seperti orang lain." ngomel Lisa pada rakan baiknya Surihanie.

Kereta Mayat menjawap: Dik, orang tak ada ugama sahaja yang forever alone, kerana mereka tidak percaya pada tuhan dan tidak pernah berpeluang menyintai tuhan, maka, bercintalah dengan Tuhan semampu mungkin, enjoy the silence, dan kelak, terpulanglah pada Allah, untuk kahwinkan kamu di dunia (jika umur panjang dan ada jodoh) atau di akhirat(jika umur pendek dan beramal soleh)..

Nota GreenAppleKu : Suka dengan jawapan dari tuan blog kereta mayat. Nasihat buat mereka yang masih "alone", enjoy the silence. :)


 

3 ulasan:

  1. @ norh, saya selalu set kan dalam fikiran yg kita tidak pernah keseorangan sebenarnya. hehe..

    BalasPadam

No proper ID, no proper comment, down you go the spam drain. Receiving happy vibes!