Selasa, 5 April 2011

YOU PUN BUAT BLOG?

Okay, dah settle urusan di SSM pagi tadi. 10.00 pagi baru muncul sorang staff dari SSM sambil tolak troli senyum-senyum pada orang ramai yang telah lama menanti. Mungkin senyuman ramah mesra agaknya. 

Saya? Hem, tengah borak kosong dengan sepasang usahawan Indian. Mereka ni buat catering. Tujuan dia hari ni, sebab nak tukar nama lesen perniagaan sedia ada ke nama isterinya. Wow tahniah Sis, bestnyer dapat hubby cam tu. Hubby dia nak buka satu lagi cawangan baru menggunakan lesen sdn bhd. So itulah serba sedikit ceritanya.

" Blog? You pun buat blog ? " tanya that Sis sebab tengok saya leka menaip sesuatu ke lappy tersayang.

" Yer, sekadar mengisi masa lapang dan berkongsi ilmu. Yang paling best dapat kenal ramai kawan-kawan baru." 

" Blog boleh buat duit. Itu hari, saya ada terbaca, RedMummy punya cerita dalam suratkhabar. Hope, one day you pun can be like her."

Wa..doa tu. Mana tahu, masin mulut that Sis. Haha..

Okay, korang pula, apa tujuan asal korang buat blog yer?


6 ulasan:

solo molo berkata...

sekadar nak kongsi cerita ngan isi masa lapang...hahaha....

GreenAppleKu.com berkata...

Haha..misi kita serupa..

Anitafasha berkata...

Betol3.. Memang tujuan nak isi masa lapang je.. =)

Dr MizEd berkata...

1st of all nk say tq to greenappleku coz sudi follow me....
the answer for the Q, is initially my created the blog sbb utk biznez, n alhamdullillah byk membantu. but after a while lg seronok cerite psl aktiviti harian and cite kesihatan...

Cik Kamoo berkata...

Buat blog sbb nk realese tension! Boleh juga luahkan apa yg bersarang di kepala dan hati nie ....

yusri berkata...

dulu masa buat blog 1st time tahun 2006 tak ada pengiklann mcam nuffanang ni, yang ada cuma google adsense kalau tak silap. masa tu rasa macam best je tulis tulis, keluar kat intenet..La ni, nak isi masa lapang,nak lepaskan perasaan.Bila tau ada orang baca, segan plak nak lepaskan perasaan selalu sangat. nanti orang bosan plak.Kalau ada panduan berguna yang saya terjumpa saya kongsi la kat blog. Kalau ada orang google jumpa dan dapat membantu mereka alhamdulillah...

IBUNDA'S DELIGHT

REWARD YOURSELF..