My Instagram

MARI MAKAN : AYU MEE UDANG, TELUK KUMBAR, PENANG






P1380812-1
Credit to wenlynn-chin.blogspot.com untuk semua gambar yang cantik. hehe

Kepada yang kaki makan dan pencinta makanan terutamanya Mee Udang, korang boleh cuba Ayu Mee Udang yang lokasinya di Teluk Kumbar, Pulau Pinang. Waktu operasi bermula dari jam 1.00tgh sehingga jam 11.00 malam. So, ada juga yang sanggup datang dari Georgetown pada waktu makan tengahari (waktu pejabat) semata-mata untuk merasai kesedapan Ayu Mee Udang.

Collages

Jika sesekali saya rasa teringin untuk menjamah Mee Udang, di sinilah port nya. Salah satu sebab yang saya suka ialah tempatnya yang bersih. Yup, memang saya cerewet sedikit ketika memilih tempat makan. Nak cari tempat yang bersih dan sedap. Sambil makan boleh layan tonton lcd tv besar. Perkembangan dunia terkini penting dan kita tidak patut ketinggalan. Ahaks..


P1380789-1

Ayu Mee Udang, harga RM12.00


After waiting for a while, the mee udang (MYR12.00) was served! It sure does look appetizing and the aroma was great! The soup is not too thick, but the colour is nice.. looks a little like chinese hokkien mee (also prawn noodles), served with half hard boiled egg, calamansi lime for the extra zest and flavour, fried shallots, sliced onions, spring onions, tomatoes and green chili and 3 big and fresh prawns. Yummy..


2010-0927 Mee Udang Ayu



Kepada yang hidupnya, kalau tak makan nasi memang tak sah, mungkin anda boleh cuba Nasi Goreng RM 12.00 sepinggan.


[P1380802-1[8].jpg]


Dan Krew Jalan-jalan cari makan yang hostnya pada masa itu adalah Serina anak Chef Wan pernah singgah dan menikmati menu Mee Udang disini.

[P1380809-1[7].jpg]

Peta untuk mereka yang memerlukan.

P1380814-1





14 ulasan

Jejaka Terhangat berkata...

erkk..RM12 sepinggan? mahal tuu..

Mas berkata...

wahhhh..memang sedappp la tengok mee udang dan nasi goreng udang tu....
tempat pun bersih....

storyfromme berkata...

nampak macam sedap tapi satu keje pulak nak travel dari bangi ke pulau pinang nak makan benda ni.hehehe.

Abang Long berkata...

Salam...wow! Kena bookmark ni. Banyaknyer udang dia dan besau2. Ni baru mee udang.

GreenAppleKu.com berkata...

@ Jejaka Terhangat, alah jom lah kita g makan, kita order sepinggan, share 2 orang. Masa bayar nanti, kita byr RM6.00 seorg. Sekali sekala, apa salahnya. Hehe..

GreenAppleKu.com berkata...

@ Mas, tempat bersih dan makanan yg sedap, memang heaven Mas..hehe..

GreenAppleKu.com berkata...

@ storyfromme, hem..satu jer saya nak pesan, kalau awak cuti2 ke Penang, call ler saya. Boleh kita buat sesi fotografi di Ayu Mee Udang.

GreenAppleKu.com berkata...

@ Abg Long, bookmark, jgn tak bookmark. Kalau g mkn nanti, jgn lupa pd saya yer..ahaks!

akid azami berkata...

woh!! rm12 hinggettt?? Mahal!
Tapi sumpah sedap?

GreenAppleKu.com berkata...

@ Akid azami, janganlah main sumpah2 nih, kalau time ko pergi mkn mee udang semasa ko tgh demam, mulut rasa tawar, konfem ko kata tak sedap. hehe..cuba dulu kay..

pelesitor berkata...

hmm...lengkok kg masjid 2, nanti nak bawak rombongan dtg.

GreenAppleKu.com berkata...

@ pelesitor, lengkok kg masjid 1, awak silap taip ni. Kalau nak bawa rombongan, dinasihatkan buat tempahan awal agar semua org dpt tempat duduk.

juadah berkata...

Dah lama saya tak singgah ayu mee udang. Benar tempatnya sangat bersih. Tapi saya lebih suka ke salwa mee udang.

papa-ntiq berkata...

saya baru je pegi sini minggu lepas ngan famili masa cuti2. memang lazat ayu mee udang. macam mahal skit kan kalu "special". dtg la blog saya utk tengok gambar2 yg saya ambik kat sini dan beberapa tempat makan lain di penang. www.blogmakanbest.blogspot.com ...ala baru je buat blog ni bulan lepas topic jalan2 dan makan2