KU MERINDU VS KU MENUNGGU..



Memang agak kecoh isu dua lagu di atas, satu nyanyian Ratu Rock Malaysia, Ella (love her voice) satu lagi Cik Rossa (tak suka her voice)erk.. 

Lar..janganlah marah saya sebab tak suka suara Cik Rossa. Dah saya tak suka nak buat camna. Saya bukan hiprokrit. Tak suka, tapi mengaku suka sebab nak jaga hati.

Lagu Ku Merindu (Ella) sudah berkumandang sekitar tahun 2008 dan Ku Menunggu (Cik Rossa) baru jer nak berkumandang this year 2011. So telah tercetus satu isu, siapa ciplak lagu siapa ?

Inilah jadinya kalau kita tidak memberi kredit kepada penulis hatta pencipta asal. Tidak jauh bezanya dengan realiti kehidupan kita terutamanya blogger. Kalau nak publish entri orang, idea orang, tinggalkan kredit buat blogger asal.

Peace. Saya lebih suka lagu Ku Merindu, bertenaga jika hendak di bandingkan dengan.....


3 ulasan:

  1. Btl3. stuju sgt2 dgn kesimpulan yg cik green apple buat ni.

    BalasPadam
  2. saya pon suka ella ja kot.. ahahaha

    BalasPadam

No proper ID, no proper comment, down you go the spam drain. Receiving happy vibes!