Post Top Ad

Disember 22, 2019

Clay Body Wash By Azyma Care.

by , in

Falling in love dengan Clay Body Wash dari Azyma Care ni. First sebab krim mandian ni senang bilas. Ya, aku kalau terbeli krim mandian yang jenis lepas bilas rasa macam dok ada lagi sisa krim, aku jadikan handwash je. Serius, sungguh tak selesa.

Bila dah senang bilas, aku terus guna setiap kali masa mandi. Dannn...haaa..body wash ni memang power bab Remove Body Odor. Hari ke3, aku perasan, lepas aku buat workout... memang kaw kaw punya berpeluh tapi mana pergi bau yang kurang menyenangkan tu? Semakin yakinlah langkah aku lepas ni.

Ketiga, makin lama pakai, kulit terasa macam pakai losyen satu badan. Soft dan mana-mana kawasan kering, semakin normal. Penganti losyen ni. Bajet untuk losyen dah boleh beli lipstik. 

Ke empat, kesan sunburn di belakang tapak tangan aku kian pudar. Bab ni memang aku happy tak terkata. Tak sangka pula, this body wash bertindak balas positif merawat sunburn.


Ke lima, aku gunakan body wash ni kat Hud juga. Tepi paha kiri dia jadi kering kesan garu akibat gigitan nyamuk. Bila dah berparut terus jadi kulit kering. Nak kata panau bukan, kurap pun bukan. Hinggalah satu hari tu, aku perasan kesan tu hilang. Dah sekata kulit Hud. 

Ke enam, anak aku gi tau, gatal-gatal disebabkan eczema kat badan dia hilang. Tak perlu sapu ubat dah. Terus dia ajak share beli untuk di jadikan stok. Sebab jika beli 2 botol boleh dapat harga promosi RM100.

Mahal? Aku rasa berbaloi harga dengan keberkesanan produk yang mampu selesaikan pelbagai masalah kulit. Dialah deodorant, dialah losyen, dialah merawat sunburn, merawat kegatalan dan gigitan serangga. Mampu mencerahkan kulit dan membuang sel-sel kulit yang mati. Terserlah kepelbagaian fungsi dalam 1 Clay Body Wash ni.


Special Ingredients dalam Clay Body Wash ni ialah Kaolin Clay. Tanah liat premium yang halus dan berkualiti tinggi serta memberi kesan yang positif. Bahan-bahan lain pun memang from pure botanical extracts.

Top Ingredients
1. Kaolin Clay
2. Chamomile
3. Aloe Vera
4. Cucumber
5. Lavendar 

Special Made
Tanpa Diethanolamine
Tanpa Parabens
Tanpa Silicones
Tanpa Synthetic Colourant
Tanpa Lyral (Fragrance)
Tanpa No Animal Ingredients

Sedikit info mengenai SLS dan SLE. 

Ramai pengguna yang masih keliru dengan penggunaan bahan SLES / SLS yang terdapat dalam semua skincare produk seperti shower gel, syampu, pencuci muka dan sebagainya. 

Apa itu SLES/ SLS?

▶ Sodium laureth sulfate = SLES dan Sodium lauryl sulfate = SLS

SLS dan SLES adalah berbeza walaupun keduanya berfungsi sebagai bahan surfactent atau bahan yang dimasukkan sebagai ejen pemekat, penstabil dan bahan awet untuk ketahanan sesuatu produk tersebut. Semua produk ini akan ada SLES atau SLS.

▶ SLES lebih lembut, tidak pedihkan mata, less impact pada kulit dan tidak di senaraikan sebagai bahan larangan. Harganya lebih mahal dari SLS. Ke semua produk termasuk produk bayi ada campuran SLES ini. Termasuklah produk Azyma Care Clay Body Wash.

▶ SLS pula biasanya akan dimasukkan dalam kebanyakan produk skincare tadi. Ianya lebih kuat kesan, lebih banyak buih dan harganya lebih murah. Boleh juga digunakan, tetapi dalam kuantiti yang betul. Harganya lebih murah. Azyma Care produk tidak ada bahan ini.

▶ Untuk rujukan, pengguna boleh rujuk produk mandian bayi sekali pun akan ada SLES ini tapi bukan SLS.

▶ Produk Azyma Care Clay Body Wash berdaftar dengan NPRA, badan kawal selia kosmetik di bawah Kementerian Kesihatan. 

▶ Produk Azyma Care di kilangkan oleh pengilang yang mempunyai taraf GMP dan ISO 9001 dan U.S Food And Drug Administration yang ketat . Pengilang ini juga mengeluarkan produk terkenal lain seperti Pureen dan Carrie serta produk untuk eksport ke luar negara.

▶ Produk Azyma Care dalam proses mendapatkan dermatologist recomendation. InsyaAllah mudah mudahan, kalau dizinkan ianya akan lebih menyakinkan pengguna.

Dan ianya hasil keluaran syarikat 100% bumiputra Islam di Malaysia. Mempunyai Ahli Penasihat Syariah yang memantau perjalanan dan produk syarikat bagi memenuhi piawaian halal dan berlandaskan syarak. #BMF

Maklumat lanjut hubungi
 +6019 776 0647/ +603 6732 0647 
atau layari
atau wasap terus
https://www.wasap.my/+60197760647


Disember 09, 2019

Ejen Ali The Movie 2

by , in

Throwback cite semalam. Ahad 8 December 2019. Aku dah beli tiket pada hari Jumaat. Kebetulan pagi tu aku ada urusan di Queensbay Mall. Terus lajak langkah aku ke Golden Screen Cinemas yang terletak di tingkat 3. 

Ahad pagi, kami sampai ke GSC dalam jam 10:45 pagi. Fuh... full dan panjangnya barisan di ke semua kaunter makanan. Sempat ke ni? 

Itu persoalan pertama aku bila melihat situasi semalam. Dan makan masa yang agak lama untuk cashier siapkan tempahan customer. 

Hud dah mula dok tak diam. Kejap ke sana. Kejap ke sini. 

"Lambat lagi ke mama?" 

"Dah dekat pukul 11 ni." 

"Eh...ada Star Wars..."

"Jom kita masuk dululah mama..."

Dan terus dia ajak abang dia main Ultraman lawan raksasa. Dah tak pedulilah orang yang pandang. Sebelum keadaan jadi makin tak terkawal, aku bawa dia jalan-jalan di sekitar GSC.

Dari tempat aku berdiri dengan Hud... boleh nampak En Hubby dan anak-anak yang masih beratur. Dan bila tiba giliran kami, baru aku tahu punca lambatnya servis.

Kotak pop corn tak di sediakan terlebih awal. Sepatutnya get ready banyak-banyak kotak pop corn. Sediakan seorang staff yang tugas dia bantu cashier untuk masukkan pop corn ke dalam kotak. Nak nak untuk movie yang memang meletop tayangannya. Servis akan jadi lebih cepat.

Pengalaman bekerja di A&W masa zaman selepas SPM dulu buat aku cakna dengan situasi tersebut. Kami ada had minit yang di tetapkan untuk siapkan order customer. 

Benda yang boleh get ready awal seperti kotak, sos paket, straw, mug, paper cup dan lain-lain memang full kan stok di kaunter semaksimum boleh. Bila tengok stok dah susut, terus stok semula. Jangan sampai stok kosong! 

Kami masuk ke panggung, duduk dan movie terus bermula. Fuh. Syukur. Tak terlepas seminit pun awal cerita Ejen Ali. Ada juga yang masuk 5 minit dan 10 minit selepas movie di tayangkan. 

Sepanjang movie Ejen Ali, Hud enjoy sangat. Sebab memang dia ikuti siri ni di kaca tv. Gelak dan riak wajah dia memang teruja habis. Dari awal movie ni di tayangkan lagi dia dah ajak tonton cuba masa tak mengizinkan ketika itu.

Dan terima kasih to Kelab Blogger Ben Ashaari kerana belanja tiket movie untuk kami sekeluarga. Mungkin bagi sesetengah orang, apalah sangat. Tapi bagi kami sekeluarga, besar maknanya. 

Dari 5 bintang, aku kasi 5 bintang untuk movie yang berjaya kutip RM6.4 juta selepas 3 hari tayangan. Hud keluar sambil nyanyi kita jaga kita... kita jaga kita... ๐Ÿ˜…

Kita Jaga Kita 
(with Cuurley & Malik Abdullah) 
(OST Ejen Ali)

Kini diriku tidak bersimpati 
Masa depanku kabur tetapi 
Mataku cerah kian menyala 
Semua halangan tak bermaya 

Semangatku 
Membara 

Laungkan suaraku memanggilmu 
Bersama lalu jalan berliku 
Walaupun tiada yang bersudi 
Ku akan tetap berjuang sendiri 

Sentiasa 
Kita jaga kita 

Mereka tiada masa untuk kita 
Cuma kita berjasa untuk kita 
Mereka tak tahu rasa hati kita 
Sama-sama Kita 

Kita jaga kita 
Kita jaga kita 

Siapa lagi kalau bukan kami 
Orang luar jangan kecik hati 
Siapa lagi kalau bukan kami 
Jemput datang kalau berani 

Aku saing untuk menang 
Cakap terang orak tenang 
Kalau pagi patah sayap 
Petang aku cuba terbang 
Campak aku dalam hutan 
Semua rimau aku serang 
Ikat tangan masuk gelanggang 

Post Top Ad