Jumaat, 31 Ogos 2018

KIRA KIRA BABY CARE ‘Produk Berkualiti Melalui Kesederhanaan’ kini di Malaysia.



Jika anda tercari produk yang bebas Parabens, Sulphate, Lanolin, PEG, Mineral Oil dan Dyes, aku nak cadangkan Kira Kira Baby Care!

Kira Kira, jenama lampin dan penjagaan bayi premium yang lengkap dengan inovasi teknologi Jepun kini di Malaysia untuk membantu bayi anda membesar dengan bergaya sambil selesa.

Aku antara ibu bapa yang berasa kagum setelah mencuba produk terkenal dari jenama ini iaitu Kira Kira Airy Soft Premium Diapers dan Kira Kira Ultra Soft & Dry Premium Pants. Hud suka bila tengok corak 'Kawaii' yang ada di lampin Kira Kira. Comel sangat.

Ramai pengguna Kira Kira yang berkongsi pengalaman di laman web syarikat Kira Kira bahawa bayi mereka lebih banyak bermain dan gembira. Selain daripada itu, bayi mereka lebih ceria  dan kurang meragam.


Airy Soft Premium Tape Diapers.
Direka mengikut garis pinggang, Airy Soft Premium Tape Diapers yang terdapat dengan saiz ‘New Born’ dan ‘S’ diperbuat daripada bahan-bahan premium yang boleh menyerap udara serta lembut. Dengan bantuan penunjuk kelembapan pada lampin, ibu bapa kini boleh mengetahui dengan mudah masanya untuk lampin perlu diganti  bagi mengelakkan ruam atau kerengsaan kulit bayi anda. Mereka juga kini boleh bergerak dengan lebih selesa dan nyaman dengan bantuan pita boleh lekat semula yang ultra lembut bagi mengekalkan pemakaian lampin pada bayi anda.

Ultra Soft & Dry Premium Pants.
Untuk kesenangan dan lebih mudah dipakai, ibu bapa boleh memilih Ultra Soft & Dry Premium Pants, yang terdapat dalam pelbagai saiz dari saiz M hingga ke saiz XXL. Bahan boleh serap udara yang premium dan penyerapan dua lapisan melanjutkan rasa kering dan segar dengan lebih lama. Bukan itu sahaja, ukuran perut dan kaki yang selesa juga membolehkan si manja bergerak dengan mudah.


Selain kualiti, ibu bapa pasti teruja untuk memilih produk Kira Kira. Mengapa?
Harga bagi lampin Kira Kira jenis pita lekat dan seluar amat berpatutan walaupun ianya menggunakan bahan- bahan yang premium dan mempunyai teknologi penyerapan yang hebat.

Begitu juga dengan tawaran harga bagi produk penjagaan bayi organik Kira Kira seperti sabun bayi, losen bayi dan juga krim lampin ternyata lebih menjimatkan berbanding beberapa jenama lain dalam segmen penjagaan bayi premium yang sama.

“Kami sebagai ibu bapa amat prihatin dan berhati-hati dalam penjagaan kulit bayi yang lembut. Produk penjagaan bayi Kira Kira mengandungi hanya bahan-bahan organik yang semulajadi dan diperbuat berdasarkan rumusan Jepun yang  bebas daripada bahan-bahan kimia yang berbahaya,” Patt menjelaskan.


Kira Kira Top to Toe Wash
Sebagai contoh, produk Kira Kira Top to Toe Wash berkesan untuk membersih dan mengekalkan kelembapan kulit bayi anda. Ekstrak camelia japonica menjadikan kulit bayi anda lembut dan gebu apabila disentuh. Ibu bapa juga tidak perlu risau tentang sisa yang tinggal kerana sabun mandian bayi Kira Kira yang boleh didapati dalam botol 400ml ini boleh dibilas dengan mudah.

Kira Kira Baby Lotion.
Kira Kira Baby Lotion (380ml) yang mengandungi baobab organik memberikan khasiat kepada kulit bayi apabila disapu selepas mandi. Rumusan berasaskan air yang sangat ringan dan tidak melekat dapat melembap dan menyerap dengan cepat ke dalam kulit.


Kira Kira Nappy Cream.
Krim lampin adalah produk penjagaan kulit yang penting bagi bayi anda. Kira Kira Nappy Cream boleh didapati dalam bentuk tiub sebanyak 50 ml dan ianya amat mudah untuk disapu pada kulit bayi anda. Krim lampin ini juga dipenuhi dengan kebaikan ekstrak chamomile dan shea butter yang membantu memulihkan, melegakan dan melembapkan kulit serta melindungi kulit bayi anda daripada ruam lampin.

Untuk penjimatan yang lebih besar, sekarang pengguna boleh membeli produk Kira Kira menerusi laman web Shopee. Anda hanya perlu melayari http://bit.ly/KiraKiraShopee, dengan setiap pembelian melebihi RM100, masukkan kod promo “KK25LAUNCH” sewaktu pembayaran untuk menikmati diskaun. *Promosi adalah sah sehingga 30 September 2018.

Berikan si manja anda keselesaan dan penjagaan yang berkualiti ketika mereka membesar dan menerokai dunia ini. Untuk maklumat lanjut tentang Kira Kira, sila layari dan suka www.facebook.com/kirakiramalaysia.


Rabu, 15 Ogos 2018

Stress dan cara atasinya.

Semua orang laluinya. Dari yang bersekolah hinggalah yang dah pencen. Cuma, cuba kawallah stress sebelum stress menguasai diri.

Yang beragama Islam, banyakkan zikir dalam hati sambil bereskan rutin harian. Sambil potong bawang zikir dalam hati, sambil kemas rumah zikir dalam hati, sambil cuci kereta zikir dalam hati. Tak wajib pun ada tasbih ditangan untuk zikir.

Atau, ambil seminit dua untuk workout, bakar kek, tulis artikel, jogging, futsal, berbasikal, dan buatlah apa yang boleh hilangkan stress seketika.
Bila jiwa dah tenang, susun semula jadual rutin harian. Mungkin silapnya bermula di situ. Mungkin ada perkara yang tak perlu dan boleh di hentikan.

Terkini, seorang bapa kelar/tetak anak berumur 4 tahun. Katanya disebabkan stress. Aku pula yang stress bila terbaca. Entah apa punca stress bapa tersebut hingga anak dijadikan jalan penyelesaian kepada stress.


OOTD asalnya. Tapi....

Di sebalik ketenangan sebuah gambar, ada huru hara di belakang tabir. Nampak tak gambar yang aku bulat. Adam dah dukung Hud sebab adik dia nak tengok angsa itik dalam tasik. Adik pula letak kaki kat pagar. Jenuh jerit, larang... Jangan Dukung Adik! 

Diyana dan Daniel tukar-tukar jadi photographer mama. Daniel, Adam dan Yaya tugasnya pantau, kejar dan mengawal Hud sebelum terlajak terjun ke kolam tadahan.

Stress? Memang stress tapi sediakan plan kawalan and enjoy the moment.

💃Super and Adorable Mama 
❤Eiza GreenAppleKu


Khamis, 2 Ogos 2018

Cara Aplikasi Produk Penjagaan Wajah.


Assalamualaikum dan hai.


Bila terbaca perkongsian dari fb Sendayu Tinggi, baru aku tahu selama ni aku dah aplikasi cara yang salah ketika pakai krim mata!

Aku guna jari telunjuk sebab dah jadi kebiasaan. Bila dah dapat tahu, terus tukar guna jari manis. Kawasan sekitar matakan sensitif. Insaf dah aku.

Berikut aku share cara aplikasi produk penjagaan wajah yang betul. Semoga bermanfaat untuk semua.



1. PENCUCI MUKA : Buihkan sedikit pencuci muka sebelum disapu pada wajah. Gosok muka dalam bentuk bulatan selama beberapa minit. Fokus pada bahagian sekitar mata, hidung, pipi dan dahi. Bilas dengan air dan lap sehingga kering.

2. KRIM MATA : Letak 3 titik kecil krim di area bawah dan atas mata. Gunakan jari manis, sapu perlahan dari arah dalam ke luar. Kemudian, dalam pergerakan bulatan urut bahagian bawah mata tolak ke atas. Ulang beberapa kali. (jangan sesekali guna jari telunjuk sebab jari telunjuk lebih kuat dari jari lain. Ia menyebabkan kawasan mata yang lembut dan sensitif mudah lebam)

3. MOISTURISER (PELEMBAP) : Ambil sedikit pelembap dan sapu di keseluruhan wajah dan leher. Fokus pada bahagian dahi, dagu dan pipi. Urut perlahan selama beberapa minit agar produk meresap. Jika tidak mencukupi, boleh tambah kuantiti pelembap dan ulang langkah sama. Jangan terus ambil kuantiti banyak, kerana akan menyebabkan wajah nampak berminyak dan produk lambat meresap.

4. SUNBLOCK (PELINDUNG MATAHARI) : Ambil sunblock bersaiz sebesar biji manik, dan titik pada pipi, dahi, dagu dan hidung. Sapu rata pada wajah hingga meresap dan ulang sekali lagi untuk perlindungan maksima. Bahagian hidung adalah paling penting dan perlu disapu sunblock dengan jumlah yang sama atau lebih kerana paling banyak terdedah pada matahari. 


 Thanks for reading.🌼