Tunjukkan catatan dari 2014

Kenali jenis minyak zaitun

Umunya, kita semua dah tahu manfaat minyak zaitun untuk kesihatan. Sela…

Masih Single? Rasa Nak Single? Single Itu Indah?

Jemput baca teaser Single Forever Alone   di Ilham GrupBuku Karangkraf. Proj…

Program Tahfiz 2014 Sempena Cuti Sekolah

Sekejap sahaja, hampir dua minggu cuti sekolah telah bermula. Zaman aku dul…

100 Plus Edge

Ini adalah salah satu minuman yang akan aku beli tak kala tetiba rasa na…

Tak kala selsema dan demam menyerang!

Bermula dengan selsema manja kemudian diikuti dengan demam. Dua penyakit ni, …

Stay Strong

Mukadimah hari ini, semoga dalam hati kita takde rasa nak touching sedih pilu…

Couple Of The Year

Sweetkan mereka. Hee... Hokay, aku kembali bertapa bersama manuskrip ter…

Multitasking nya hidup aku.

Setiap hari, bila tiba part nak memasak, tak kiralah masak untuk sarapan ke, …

HIJRAH ROHANI Bersama Ustaz Kazim Elias, Ustaz Haslin Baharim, Ustaz Amaluddin, Ustaz Zulkifli Hamat di Padang SMK Tengku Temenggong Ahmad, Kundang Ulu, Ledang, Johor.

Istimewa buat warga Johor,  Ceramah dan Zikir Perdana bersempena Maal Hijr…

Single Forever Alone

Maaf sebab lambat sambung cerita otak seminit daripada aku. Banyak pula dugaa…

Single Forever Alone..

Terimalah karya kreatif otak seminit daripada aku. Layankan sahaja ye. Tee he…

Istimewanya Hari Jumaat

Salam Jumaat buat semua.

Cara betul uruskan uri.

Header baru. Hee.. Bolehlah. Makan masa juga aku nak buat. Diharap tak saki…

Zonkuliah

Zon kuliah?  Zon kuliah adalah rakaman kuliah agama. Ada video, si…

Tanda-tanda dalam diri kita, masih ada IMAN.

Salam buat semua. Lama aku tak update blog kesayangan aku ni. Aku sibuk. Sibu…

Berhati-hati dengan hati

Anda juga harus memandang hati bukan hanya ketampanan dan kegagahan yang anda l…

Aku...ego?

Apabila ada ego dalam hati, cinta akan menjauh pergi. Retak akan menjadi belah.…

Aku sayang aku..

Jagalah perasaan sendiri agar ceria selalu. Insya Allah, keceriaan itu akan mem…

Cinta suam-suam kuku

Cintailah Allah untuk mencintai orang lain. Hanya apabila kita menyintai Allah,…

Kahwin dengan aku...

Perkahwinan dimulakan dengan sebuah cinta, tetapi hanya disempurnakan oleh sat…

Jerebu...

Hari ini, khamis 24 Julai 2014, jerebu masih kuat melanda. Lokasi di Pulau Pina…

Aku yang keliru

Balik sekolah hari ni, belum sempat sampai ke rumah lagi, anak aku dah mula cer…

Nuzul Al-Quran.

Peristiwa nuzul al-Quran menjadi satu rakaman sejarah dalam kehidupan Nabi SAW …

Rempeyek Bilis Kacang in the house

Korang suka tak makan rempeyek? Nak nak pula kena yang rangup, tak hapak,…

Sebaik-baik menantu....

Mood, ceriakan hati dan hari anda. Posted via Blogaway

SoyFresh HERSHEY’S

Dah lama aku nampak air tu. Kepekatan rasa coklat HERSHEY’S, bagi yang pernah m…

Bila dihati tiada niat nak puasa

Toksah tanya pasal niat puasa. Kiut nukilan rasa daripada kartunis Nik Wafdi. A…

Adab Mandikan Bayi Baru Lahir Dengan Cara Betul

Bayi baru lahir adalah khalifah Allah yang baru menjengah dunia selepas sembila…

Sehari sebelum berpuasa..

Sehari sebelum berpuasa, rasanya seperti tak sempat dah nak telan semua makanan…

Ustaz Azhar Idrus (UAI) di Masjid Abdullah Fahim, Bertam Kepala Batas, Penang

Jam di dashboard kereta menunjukkan pukul 7:00 pagi waktu Malaysia. Brek k…

Akibat dihimpit mercedes

Baru-baru ni heboh dan sebak bila terbaca kes ketabahan seorang suami mengutip …

Manusia pertama yang menemukan minyak wangi.

Beliau adalah Ibnu Jabir Ibnu Hayyan, seorang tokoh islam yang terkenal. W…

Blogger makan cadbury?

Aku bukan blogger yang dimaksudkan. Selepas kecoh mengenai penemuan dna babi pa…

Tak Ada Masa?

Kena pandai cari masa, susun masa dan akhirnya kita ada masa. Nota : Menu…

Hijau Mata Hitamku...

Biarkan gambar berbicara.. Alasan yang boleh diterima akal bila aku …

Mengapakah begitu sikap kita?

Honestly, aku kurang gemarlah dengan sikap sesetengah manusia yang suka mempe…

Khasiat Pati Delima Gulsan

Antara kesan yang aku alami sendiri, one day aku belek cermin untuk sapu …

Aku curang...?

Tajuk artikel dah serupa tajuk novel. Satu novel yang pernah aku baca, tajuk …

Muatkan lagi catatan Tiada hasil carian ditemui