Rawat wajah dengan 24K Gold di Chandnis Beauty & Bridal Spa.


Kulit wajah rasa segar, lembap, tegang, kenyal dan glowing! Itu pengalaman yang aku rasa sebaik sahaja selesai rawatan facial. Best giler. Kulit muka bagai mendapat boosters. Ini kalau setiap bulan aku buat facial 24K Gold konfem kejelitaan aku presis ratu Mesir, Cleopatra. 😂

Cleopatra dikatakan kerap menggunakan topeng emas bagi memelihara kecantikannya yang luar biasa, di samping melindungi kesempurnaan wajahnya dari sebarang cela. Wow!


Berapa harga facial 24K Gold ni?

Pada tarikh artikel ini ditulis, harga untuk facial 24K Gold ialah RM128. Mahal? Well... Beauty is pain!😅 Bagi aku apa salahnya sebulan atau 2 bulan sekali wajah di cuci, di scrub dan di sapu masker 24K Gold. Kerana Dirimu Begitu Berharga. Tak gitew. Dan sempena Deepavali tak lama lagi, 24K Gold facial ada promosi istimewa! Ya. Promosi istimewa.
1 pax RM100.00
2 pax RM160.00
Free Eye Mask + Shoulder Massage (Worth RM80.00) (1 Hour)



Dapat tenangkan minda dari rutin harian selama 1 jam adalah satu terapi dan stress release yang amat bermakna untuk aku. Lega rasa badan dengan urutan Shoulder daripada owner spa, Mrs Malar. Sentuhannya lembut dan berkesan.



CHANDNIS BEAUTY & BRIDAL HOUSE
(Face Spa, Beauty Services, Make Up)

Address : 11A Penang Street, 10200 Penang
No. Tel : 016-5263079

Address : No. 31B, Jalan Angsana, 11500 Bandar Baru Ayer Itam, Penang
No. Tel : 016-5653079



Berikut aku kongsikan 10 manfaat emas dalam perawatan kecantikkan.

1. Mengurangkan kesan rekahan halus, kedutan dan cela pada wajah. 

2. Merangsang Sel. 

3. Mengurangkan Kekeringan Kulit.

4. Mencerahkan Kompleksi Wajah Dengan Sekata.

5. Melambatkan Kadar Penyusutan Kolagen Dalam Kulit.

6. Merawat Kerosakan Kulit Kesan Matahari.

7. Merawat Allergi.

8. Merawat Inflamasi dan Kerengsaan.

9. Menambahkan Keanjalan Kulit.

10. Kulit Sihat Bersinar.

Video bersama The Owner Chandnis Beauty House & Bridal Spa.

24 ulasan:

  1. bestnya. mcm nak try la servis drg ni

    BalasPadam
  2. Harga not bad. cam bes jer. tak pernah lagi merasa jenis2 emas ni. hehe

    BalasPadam
  3. bestnya.. menarik offer kat sini.Suasana tenang je tengok kat video tu.Kalo dekat,nak juga p

    BalasPadam
  4. Nampak best, menarik.. Sekali sakala rawat muka apa salahnya kan

    BalasPadam
  5. Menarik promo tu. Nampak best.

    BalasPadam
  6. Bestnya, harga pun tak mahal sangat.

    BalasPadam
  7. Emas ni saya selalunya beli untuk pakai sebagai perhiasan. Tak pernah la pakai kat muka. Hehehe. Unik juga tu kalau pakai 24K emas kat muka.

    BalasPadam
  8. bestnya service yg ditawarkan...seronok juga nak ber me time kat sini...

    BalasPadam
  9. Harga berpatutan, x mahal sngat. Tapi jauh di penang. Ok nanti saya share dengan kawan2 di penang

    BalasPadam
  10. Pakai topeng emas gitu haaaa. Byk khasiat utk kulit kalau tak silap. nanti bebila free nak try jugak la. hehe

    BalasPadam
  11. great place to hv facial spa like this.. 24k gold somemore, sounds luxury... great to relax...

    BalasPadam
  12. I love everything 24 karat gold haha. the price look ok for a facial. Suggest to ppl to try it out :)

    BalasPadam
  13. Syoknya. . Best dapat belai kulit sesekali.. Barulah kuliy sihat.. Eceh.. Murah jugakkan servis kat sini

    BalasPadam
  14. Memang ada baca emas memang bagus untuk kecantikan. Kakau ada masa nak juga buat rawatan ni di luar. Selalu pakai masak emas buat kat rumah sendiri je

    BalasPadam
  15. Laki tak boleh lah guna rawatan ini sebab ia emas hehehehe tapi ada tak khas untuk rawatan lelaki kat sini nak juga cantik dan menarik...

    BalasPadam
  16. Wah patut la muka dia sentiasa berseri2 rupanya ni la rahsianya ye! Heheh tak pernah lg try wat treatment guna gold ni nnt leh la try heheh

    BalasPadam
  17. Wahh!! Wat treatment 24k gold.. kelass gi tu.. eh!! Harganya murah la.. ingatkan ribu riban.. leh la AM cuba juga..

    BalasPadam
  18. Cantik juga spa ni. Hiasan deco pon cantik. Lelaki boleh kesini tak? Inilah rashia kekal cantik ye.

    BalasPadam
  19. Bestnya. Sesekali memanjakan diri, buat facial untuk reward diri sendiri, memang syok. Duit boleh dicari. Yang penting, kita rasa happy. Hehe

    BalasPadam
  20. belum pernah ada pengalama pergi spa. mesti seronok dapat manjakan diri.. lepas siap semua proses mesti rasa cantik dan mulus.

    BalasPadam
  21. Seronoknya ada sesi pampering macam ni. Itu la, kena buat juga masa sebulan sekali pegi spa macam ni.

    BalasPadam
  22. wahh gold on my face...so lux suka....dan benefit pun banyakkk..

    BalasPadam
  23. Saya pun suka buat rawatan muka dgn gold..mmg kulit jdi lbih mulus gitewww

    BalasPadam
  24. Wah dekat je dengan office Lia kalau Ayer itam tu. nak juga merasa pakai Gold Mask kat muka. mesti best kan.

    BalasPadam

No proper ID, no proper comment, down you go the spam drain. Receiving happy vibes!