Beauty wish list : Facial Scrub.



Salam dan hai korang. 😘

Setiap dari kita pasti ada wish list. Macam tu juga dengan aku. Facial Scrub dari Sendayu Tinggi ataupun Cosmoderm adalah antara senarai wish list aku. Weekly wajah wajib di scrub untuk kulit kekal sihat. Jemput berkenalan dengan mereka.

Facial Scrub With Collagen Sendayu Tinggi
Harga RM27.65 (NP:RM30.75)
  • Skrub wajah dengan kesan serta merta halus dan lembut selepas penggunaan yang pertama.
  • Ia menanggalkan sel mati sekaligus menjadikan khasiat produk yang disapu mampu menyerap sepenuhnya untuk hasil yang terbaik.
  • Melembutkan bintik hitam serta putih untuk mudah di picit keluar.
  • Memudarkan parut jerawat dan jeragat.
  • Mencerahkan wajah serta memberikan tona wajah yang sekata terutama selepas terdedah pada matahari.
  • Formula hydrolized collagen menjadikan kulit anjal.
INGREDIENTS / RAMUAN:

Water, Polyethylene, Paraffinum Liquidum, Stearic Acid, Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Fragrance, Phenoxyethanol, Triethanolamine, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Tetrasodium EDTA, Niacinamide, Hydrolyzed Collagen, Ethylhexylglycerin, CI 17200



CARA PENGGUNAAN:
Basahkan tapak tangan dan wajah dengan air sebelum scrub disapu ke wajah.

Gosok atau lakukan urutan lembut seluruh wajah dalam 2 minit sebelum bilas bersih. 

Bagi yang mempunyai masalah kulit kering, gunakan 2 kali seminggu. Bagi yang mempunyai kulit normal, gunakan 3 kali seminggu.



COSMODERM VITAMIN E 
Magic Exfoliating Gel (30 ml)
Suitable for Normal & Combination Skin / Sesuai untuk Kulit Normal & Kombinasi

INGREDIENTS / RAMUAN:
Aqua, Hibiscus Sabdariffa Flower, Aloe Vera and Witch Hazel

Skrub gel untuk membersihkan sel-sel mati, bintik hitam dan bintik putih dengan lembut dan berkesan
• Sel mati, bintik hitam dan bintik putih dieksfoliat secara lembut dan berkesan tanpa merosakkan kulit
• Mengecil dan menghaluskan pori
• Memudarkan parut jerawat, parut demam campak dan pigmentasi
• Sesuai untuk kulit normal, kombinasi dan kering

CARA PENGGUNAAN:
Letakkan sedikit Vitamin E Magic Exfoliating Gel di tapak tangan, sapukan sedikit demi sedikit di muka dan gosok muka dengan lembut. Seeloknya gunakan seminggu sekali selepas mencuci muka (tidak digalakkan jika mempunyai masalah jerawat)

Pencuci gel berbuih, diperkaya dengan anti-oksidan untuk cucian lembut dan berkesan
• Mampu membersih minyak, kotoran dan debu tanpa mengeringkan lapisan kulit
Mengekalkan kelembapan dan kelembutan asli kulit
• Menggalakkan kadar pembaharuan sel kulit



COSMODERM VITAMIN E
Facial Scrub (125 ml)
Suitable for Normal & Combination Skin / Sesuai untuk Kulit Normal & Kombinasi

INGREDIENTS / RAMUAN:
Chamomile, Lemon and Rosehip Oil

Skrub wajah dengan biji buluh bulat mesra alam yang mengeluarkan sel-sel mati, bintik hitam dan bintik putih dengan berkesan tanpa mencedera permukaan kulit yang halus
• Membersih secara mendalam ke pori dengan mengeluarkan sel kulit mati, kotoran dan minyak berlebihan
• Melindungi kulit dengan menganjal dan mengecilkan pori semasa membersih
• Sesuai untuk kulit normal, kombinasi dan berminyak

CARA PENGGUNAAN:
Picit sedikit Vitamin E Facial Scrub dihujung jari anda, dan gosokkan di bahagian yang ada bintik hitam atau putih. Seeloknya digunakan seminggu dua  kali sahaja selepas mencuci muka. (Tidak digalakkan menggunakan scrub jika kulit muka berjerawat)

Memandangkan minggu ni is salary week, sure korang pun dah ada wish list korangkan. Ketiga-tiga produk best. Ah, sudah. Mana satu aku nak pilih ni? 😂


2 ulasan:

No proper ID, no proper comment, down you go the spam drain. Receiving happy vibes!