Ahad, 15 Mac 2015

Super Mom! #Welcome School Holiday!




Cuti sekolah ni, konfem mak ayah dah plan, mana nak bawa anak bercuti. Kalau tak bawa bercuti pun, paling tidak pasti dah plan nak bawa anak sekadar 'jalan-jalan tengok alam'. Tak lah anak bosan asyik lepak dalam rumah saja kan.

Thru my pengalaman, pastikan anak-anak dah makan sebelum memulakan perjalanan. Banyak kelebihannya. Tak perlu kita bersesak di restoran makanan, anak tak meragam dan program 'jalan-jalan tengok alam' kita berjalan dengan lancar tanpa sebarang masalah. 

Selamat bercuti korang. 



Khamis, 5 Mac 2015

Super Mom! # Alat tulis


Perghh,

Ini pencil case untuk kali yang ke dua. Yang pertama, hilang tanpa dapat dikesan. Selalu saya set dalam kepala sebelum beli apa-apa alat tulis untuk anak, JANGAN BELI YANG MAHAL! Sebab?

Yang mahal, terutama yang ada gambar frozen, Ben 10, transformer, haa...jenis ini menarik minat pelajar lain dan kemungkinan untuk hilang amatlah cerah.

Yang mahal, terkilan juga jika hilang. Nak pula ibubapa yang anak ramai, rasa nak pitam bila tengok harga seunit pensil case!

Anak yang masih bersekolah rendah, nak nak pula yang tahap 1 (darjah 1-3) masih belum pandai menjaga alatulis sendiri. Jangan terkejut jika hari ni semua pencil, pemadam, pembaris semuanya ada. Balik sekolah, ada yang hilang. Bila di tanya,

"Tadi ada...."

Jangan marah, pesan baik-baik next time hilang, mama potong duit sekolah. InsyaAllah, berkesan.


NetKL Network

Catatan Popular