Persiapan Kembali Ke Sekolah

Disember 22, 2015 0
Lebih kurang dua minggu dari sekarang, sekolah akan dibuka. Tak lama dah. Dan dalam minggu yang berbaki ni, mak ayah mula sibuk keluar ma...

Tunangku Tidak Tampan

September 14, 2015 2
Cetakan pertama Sold Out! Sekarang masih dibuka untuk pre-order cetakan ke dua. Jika anda mencari novel tarbiah yang terkesan dijiwa, ...

Selfie!

Ogos 29, 2015 2
Selfie! Siapa tak suka berselfie? Aku pun suka! Malah setiap seorang rakan yang aku jumpa, konfem aku ajak berselfie. Sekadar membidi...

Jerebu di Pulau Pinang

Ogos 26, 2015 0
Bacaan terkini IPU jerebu untuk Pulau Pinang ialah 96. Semakin naik ke paras bahaya. Dan pada pendapat aku yang sering buat kerja luar,...

Cosmoderm penyelamat aku!

Ogos 11, 2015 5
"Arghh!" Aku jerit dalam hati. Cepat-cepat sisa buih sabun yang ada kat muka aku, aku halakan ke pancuran air yang sedia ...

Don't Judge Me!

Ogos 07, 2015 3
Salam. (^_^)v Cerpen Don't Judge Me, sebelum ini aku dah delete setelah cerpen tersebut di 'up grade' secukup rasa. Selain d...

Bila Dia Terbaik Untukmu.

Julai 27, 2015 0
Mempersembahkan sebuah cerpen karya tuan blog. Diharap anda terhibur. Doakan tuan blog  terus diilhamkan idea-idea yang best untuk di cerp...

Jahat

Mei 19, 2015 1
Jika ada orang yang berkata-kata kasar kepada kita, lalu kita jawab dengan kata-kata yang lembut. Atau ada orang yang bersikap kasar dan...

Takut

Mei 18, 2015 0
Orang mukmin itu takut. Takut mati dalam su'ul khatimah, takut diseksa dalam kuburnya, takut saat bangkit dari kubur wajahnya hitam d...

Cepatnya masa berlalu

April 24, 2015 0
Dah setahun dua bulan usia budak kecik ni. Memang masa yang berlalu sekarang, amatttt pantas. Semoga kita lebih menghargai masa untuk b...

Super Mom! # Alat tulis

Mac 05, 2015 2
Perghh, Ini pencil case untuk kali yang ke dua. Yang pertama, hilang tanpa dapat dikesan. Selalu saya set dalam kepala sebelum beli ap...

Panas ekstrem!

Februari 23, 2015 1
Memang panas terik sejak kebelakangan ni. Jika tidak ada urusan kerja antara jam satu tengahari hingga tiga petang, konfem aku lebih suka ...

Honey-water recipe!

Februari 21, 2015 0
Satu sudu teh madu, campur dengan segelas air suam. Khasiatnya? Baca artikel yang aku share di bawah. Aku dah mulakan. Korang bila lagi. T...