Persiapan Kembali Ke Sekolah

Disember 22, 2015 0
Lebih kurang dua minggu dari sekarang, sekolah akan dibuka. Tak lama dah. Dan dalam minggu yang berbaki ni, mak ayah mula sibuk keluar ma...

Tunangku Tidak Tampan

September 14, 2015 2
Cetakan pertama Sold Out! Sekarang masih dibuka untuk pre-order cetakan ke dua. Jika anda mencari novel tarbiah yang terkesan dijiwa, ...

Selfie!

Ogos 29, 2015 2
Selfie! Siapa tak suka berselfie? Aku pun suka! Malah setiap seorang rakan yang aku jumpa, konfem aku ajak berselfie. Sekadar membidi...

Jerebu di Pulau Pinang

Ogos 26, 2015 0
Bacaan terkini IPU jerebu untuk Pulau Pinang ialah 96. Semakin naik ke paras bahaya. Dan pada pendapat aku yang sering buat kerja luar,...

Cosmoderm penyelamat aku!

Ogos 11, 2015 5
"Arghh!" Aku jerit dalam hati. Cepat-cepat sisa buih sabun yang ada kat muka aku, aku halakan ke pancuran air yang sedia ...

Don't Judge Me!

Ogos 07, 2015 3
Salam. (^_^)v Cerpen Don't Judge Me, sebelum ini aku dah delete setelah cerpen tersebut di 'up grade' secukup rasa. Selain d...

Bila Dia Terbaik Untukmu.

Julai 27, 2015 0
Mempersembahkan sebuah cerpen karya tuan blog. Diharap anda terhibur. Doakan tuan blog  terus diilhamkan idea-idea yang best untuk di cerp...

Jahat

Mei 19, 2015 1
Jika ada orang yang berkata-kata kasar kepada kita, lalu kita jawab dengan kata-kata yang lembut. Atau ada orang yang bersikap kasar dan...

Takut

Mei 18, 2015 0
Orang mukmin itu takut. Takut mati dalam su'ul khatimah, takut diseksa dalam kuburnya, takut saat bangkit dari kubur wajahnya hitam d...

Cepatnya masa berlalu

April 24, 2015 0
Dah setahun dua bulan usia budak kecik ni. Memang masa yang berlalu sekarang, amatttt pantas. Semoga kita lebih menghargai masa untuk b...

Super Mom! # Alat tulis

Mac 05, 2015 2
Perghh, Ini pencil case untuk kali yang ke dua. Yang pertama, hilang tanpa dapat dikesan. Selalu saya set dalam kepala sebelum beli ap...

Panas ekstrem!

Februari 23, 2015 1
Memang panas terik sejak kebelakangan ni. Jika tidak ada urusan kerja antara jam satu tengahari hingga tiga petang, konfem aku lebih suka ...

Honey-water recipe!

Februari 21, 2015 0
Satu sudu teh madu, campur dengan segelas air suam. Khasiatnya? Baca artikel yang aku share di bawah. Aku dah mulakan. Korang bila lagi. T...

DISCLAIMER

Ini adalah blog peribadi. Sebarang PRINT SCREEN adalah dilarang kecuali dengan kebenaran penulis.
Penulis tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian ini dicabuli, secara sengaja atau tidak sengaja. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah jika terdapat maklumat tambahan, bukti atau fakta yang lebih sahih.
TERIMA KASIH.