Biar papa asal bergaya?


Penjelasan daripada Lisa di sambut dengan gelak tawa penuh penghinaan oleh Maya. Sambil mengeleng kepala, Maya dengan angkuhnya bangun dari kerusi untuk menyoal Lisa.

" I tak percaya. Mana mungkin you anak Dato. Penampilan you tidak mengambarkan identiti seorang anak Dato. Dengan bertudung dan berjubah. Itu gaya orang kampung! Anak Dato konon."

Maya menyelak rambut panjangnya ke belakang bahu.

" Habis, yang you berfesyen dedah-dedah ni anak Dato ke ?" Soal Lisa pada Maya.

" Eh, kurang ajar you...."

Klik jika nak tahu apa kesudahannya. 

*****************************************************************

Sedikit sedutan cerpen syok sendiri. Banyak lagi yang perlu diperbaiki. (>_<) Semasa menulis cerpen tu, muncul satu persoalan di fikiran. 

Iya ke, penampilan seseorang menunjukkan samada orang tu kaya atau biasa-biasa sahaja kehidupannya?

Persoalan ini masih berligar-ligar di fikiran. 1001 sebab kenapa dan mengapa seseorang itu mengambil keputusan atas penampilannya. Kan.


Thanks korang sebab sudi jengok blog ini. 






0 Ulasan