Kenali jenis minyak zaitun

Disember 23, 2014 0
Umunya, kita semua dah tahu manfaat minyak zaitun untuk kesihatan. Selain Pati Delima Gulsan, aku juga amalkan pengambilan minyak za...

Bila Cinta Tak Lagi Padaku 2014

Disember 08, 2014 0
Semalam, aku dah plan nak tidur awal. Tetapi entahlah dimana silapnya, segar pula biji mata ni. Tak ada tanda-tanda mengantuk. Aku s...

100 Plus Edge

Disember 07, 2014 0
Ini adalah salah satu minuman yang akan aku beli tak kala tetiba rasa nak demam. Tetiba rasa macam nak selsema pun aku beli dan minum...

Stay Strong

Disember 03, 2014 0
Mukadimah hari ini, semoga dalam hati kita takde rasa nak touching sedih pilu lama sangat. Allah tahu apa yang terbaik untuk kita. Redo da...

Couple Of The Year

Oktober 31, 2014 1
Sweetkan mereka. Hee... Hokay, aku kembali bertapa bersama manuskrip tercinta.

Multitasking nya hidup aku.

Oktober 30, 2014 1
Setiap hari, bila tiba part nak memasak, tak kiralah masak untuk sarapan ke, tengahari ataupun makan malam, sure aku berimaginasi, alangka...

Single Forever Alone ~ BAB 1

Oktober 17, 2014 1
Maaf sebab lambat sambung cerita otak seminit daripada aku. Banyak pula dugaan yang tiba-tiba menerpa. Apa yang aku tulis ni, takde draf. ...

Single Forever Alone..

Oktober 04, 2014 2
Terimalah karya kreatif otak seminit daripada aku. Layankan sahaja ye. Tee hee.. Single Forever Alone Karya: Eiza GreenAppleKu ...

Cara betul uruskan uri.

September 24, 2014 0
Header baru. Hee.. Bolehlah. Makan masa juga aku nak buat. Diharap tak sakit mata korang yang memandang. Nota english yang sebelum ini p...

Zonkuliah

September 22, 2014 0
Zon kuliah?  Zon kuliah adalah rakaman kuliah agama. Ada video, siaran live streaming, tazkirah harian, kuliah dan ceramah agam...

Berhati-hati dengan hati

Ogos 18, 2014 0
Anda juga harus memandang hati bukan hanya ketampanan dan kegagahan yang anda lihat hari ini. Ini kerana sekali anda telah bergelar seorang ...

Aku...ego?

Ogos 12, 2014 0
Apabila ada ego dalam hati, cinta akan menjauh pergi. Retak akan menjadi belah. Malang, cuma sebentar. Gurau, senda cuma seketika. Tidak mam...

Aku sayang aku..

Ogos 11, 2014 0
Jagalah perasaan sendiri agar ceria selalu. Insya Allah, keceriaan itu akan memudahkan kita menjaga perasaan pasangan kita. Orang yang gembi...

Cinta suam-suam kuku

Ogos 10, 2014 2
Cintailah Allah untuk mencintai orang lain. Hanya apabila kita menyintai Allah, barulah semarak cinta kita sesama manusia. Ps: Kredit to Go...

Kahwin dengan aku...

Ogos 10, 2014 1
Perkahwinan dimulakan dengan sebuah cinta, tetapi hanya disempurnakan oleh satu tanggungjawab. Rasa tanggungjawablah yang akan mengikatnya...

Jerebu...

Julai 24, 2014 0
Hari ini, khamis 24 Julai 2014, jerebu masih kuat melanda. Lokasi di Pulau Pinang. Posted via Blogaway

Aku yang keliru

Julai 23, 2014 0
Balik sekolah hari ni, belum sempat sampai ke rumah lagi, anak aku dah mula cerita, ada jemputan ke majlis Bantuan Hari Raya untuk anak yati...

Nuzul Al-Quran.

Julai 15, 2014 1
Peristiwa nuzul al-Quran menjadi satu rakaman sejarah dalam kehidupan Nabi SAW hingga  seterusnya berperingkat-peringkat menjadi lengkap seb...

SoyFresh HERSHEY’S

Julai 04, 2014 0
Dah lama aku nampak air tu. Kepekatan rasa coklat HERSHEY’S, bagi yang pernah merasa, korang tahulah bagaimana sedap rasanya kan. Semalam, ...

Bila dihati tiada niat nak puasa

Julai 02, 2014 1
Toksah tanya pasal niat puasa. Kiut nukilan rasa daripada kartunis Nik Wafdi. Aku suka kartun lukisan tarbiah dia. Santai dan best. Terasa p...

Sehari sebelum berpuasa..

Jun 27, 2014 3
Sehari sebelum berpuasa, rasanya seperti tak sempat dah nak telan semua makanan kegemaran. Hahaha... Tak senonoh betul la sikap aku kan. Eh...

Akibat dihimpit mercedes

Jun 18, 2014 2
Baru-baru ni heboh dan sebak bila terbaca kes ketabahan seorang suami mengutip organ dalaman isteri yang maut digilis lori pasir. Pada mulan...

Blogger makan cadbury?

Jun 15, 2014 2
Aku bukan blogger yang dimaksudkan. Selepas kecoh mengenai penemuan dna babi pada sejenis dua coklat cadbury, aku telah wujudkan perangi cok...

Tak Ada Masa?

Jun 10, 2014 1
Kena pandai cari masa, susun masa dan akhirnya kita ada masa. Nota : Menulis blog secara langsung dari smart phone. Ok ke tak hasilnya...

Hijau Mata Hitamku...

Jun 06, 2014 0
Biarkan gambar berbicara.. Alasan yang boleh diterima akal bila aku takde ilham nak menulis.  (>_<)

Mengapakah begitu sikap kita?

Mei 30, 2014 0
Honestly, aku kurang gemarlah dengan sikap sesetengah manusia yang suka memperlekehkan orang lain. Nak-nak pula orang yang dia lekehkan tu...