Makanan 'tiruan'..

Adalah hasil proses genetik, hinggakan saiz buah-buahan melebihi ukuran normal, dan pertumbuhan haiwan ternakan pun dapat dipercepat, malah saiznya melebihi saiz normal.

Hasil yang banyak ini secara kasarnya menguntungkan manusia. Walau bagaimanapun, apabila manusia memakan sesuatu (biji-bijian, buah-buahan, haiwan ternakan) yang dihasilkan dengan menggunakan bahan sintesis/kimia, ia akan menimbulkan kesan sampingan yang besar di kemudian hari. Bahkan ia mampu menyebabkan tumbuhnya sel barah.

Jadi, di sebalik 'kemakmuran' ini tersirat perangkap yang mampu menjerat manusia, yakni apabila ia digunakan secara berlebihan.

Orang mukmin yang pada masa itu menolak Dajal, maka mereka terselamat dari makanan 'tiruan' itu. Jadi, dengan iman yang kukuh, Allah pasti melindungi kita.

Nota : Armagedon 2012, bencana akhir zaman.

1 ulasan:

No proper ID, no proper comment, down you go the spam drain. Receiving happy vibes!

DISCLAIMER

Ini adalah blog peribadi. Sebarang PRINT SCREEN adalah dilarang kecuali dengan kebenaran penulis.
Penulis tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian ini dicabuli, secara sengaja atau tidak sengaja. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah jika terdapat maklumat tambahan, bukti atau fakta yang lebih sahih.
TERIMA KASIH.