CARA NAK HANDLE HATERS MAHUPUN ANONYMOUS


Dalam hidup ini, mental kena kuat and keep positive. Orang yang berjaya semua nya mental dia positive. Kalau orang benci kita atas reason yang kita sendiri pon tak tahu and kita kenal dia pun tidak. Biar je lah depa nak cakap apa. Tak bagi effect apa pun dekat kita. Mulut orang sampai bila bila pun tak boleh nak tutup?? ye dak??

GreenAppleKu : Mungkin telah di takdirkan keturunan epal ni, ramai yang tak suka. Kredit to Cik Epal untuk kata-kata positif di kala blog di serang HATERS. :)



Ulasan

zalin onceitalk berkata…
diserang haters? sbr2...
BeloG MTT berkata…
Sukaaaa :)
BeloG MTT berkata…
Im DONE =)
GreenAppleKu.com berkata…
@ zalin onceitalk , alah tegal perkara biasa zalin. artikel utk kebaikkan pun ada gak yg tak kena. :)
GreenAppleKu.com berkata…
@ BeloG MTT, saya pun suka...
Zainal berkata…
salam

entri menarik kali nih green apple walaupun pendek...

cuma tak berapa setuju dengan ayat di bawah

"Biar je lah depa nak cakap apa. Tak bagi effect apa pun dekat kita."

Bagi saya, jgn di biar depa cakap or fitnah bukan2 pada kita...bad effect dari cakap depa tuh akan kembali kepada kita...

contoh :

klu orang tuduh kita hisap dadah...klu dah hari2 dia dok jaja pasal kita hisap dadah (padahal kita tak buat) kat orang keliling...lama2 orang akan percaya jugak dan pandang serong pada kita...

camtu juga pasal penulisan dalam blog..klu hari2 orang masuk baca entri fitnah pasal kita...lama-lama orang percaya gak....

so..klu ada fitnah pasal kita...cuba balas balik dengan tujuan bukan untuk menyerang..tetapi lebih untuk membetulkan salah tanggapan dan mempertahankan diri....

dalam hal2 kata mengata / fitnah memfitnah nih elok juga ambil teladan dari kata adolf hitler...

"perkara bohong jika dicakap hari2 lama-lama akan jadi benar"

maksudnya lama2 orang akan percaya...

something like that ler..ckp dia
Ayuni berkata…
they just empty tins that only can bring noise but actually they are empty inside....
miss epa berkata…
hee.btol btol.mulut org bila la bley tutup kan.ish. :)
eyman hykal berkata…
Behind every hater, there is another hater ~ his ownself!
GreenAppleKu.com berkata…
@ Zainal , ish mereka komen yg biasa-biasa jer, tapi kalau dah melibatkan maruah, mana mungkin akan saya berdiam diri.

Bab fitnah ni jgn buat main. Esok kat akhirat, jenuh nak menjwp. salam ramadhan buat awak.
GreenAppleKu.com berkata…
@ Ayuni, nice kata2 awak ni. saya suka.
GreenAppleKu.com berkata…
@ miss epa, asalkan jgn sehingga melibatkan maruah kita kan.
gadisBunga berkata…
berbalik kepada sifat asal manusia: tak pernah puas.

tak pernah puas mencari salah orang, mengutuk dan mengata.

buat de' je~
GreenAppleKu.com berkata…
@ eyman hykal , love this ayat juga. terima kasih tuan kerana sudi terjah blog picisan saya ni. : )
Skype Crew berkata…
bersabar jela cik GA..xsemua org suka apa yg kita buat. meb dorang xtahu nawaitu kita yg sbnrnya..jadi maafkan mereka & doakan spy mereka memahami niat kita..
GreenAppleKu.com berkata…
@ Skype Crew, sabar separuh drpd iman. : )