MELEPASKAN RINDU DI AIDILFITRI

Ogos 31, 2011 2
Aidilfitri merupakan hari di mana kita dapat berkumpul dan bertemu dengan sanak saudara mahupun sahabat handai yang hampir setahun kita ti...

MACAM TAK PERCAYA SAHAJA DAH RAYA

Ogos 30, 2011 2
Bangun pagi ni, buat apa yang patut, buat apa yang sunat dan buat apa yang wajib, tibalah masa untuk acara 'makan sekeluarga'. Teta...

MALAM RAYA

Ogos 29, 2011 3
Sebelum pengumuman hari raya di siarkan di TV lagi, di sekitar kawasan perumahan saya telah meriah dengan bunyi bunga api, bunyi meriah b...

TAK NAK SHOPPING RAYA LAST MINUTE

Ogos 28, 2011 0
Kerana laluan trafik bergerak perlahan dan amat perlahan. Bukan laluan di lebuhraya tapi laluan untuk mencari parking di dalam shopping komp...

BAGAI KACANG LUPAKAN KULIT

Ogos 25, 2011 6
Ikhsan dari GOOGLE..Tq Satu jalan penyelesaian terlintas di fikiran tak kala mata ini memerhati dan fikiran ini tertanya-tanya, apa...

A SHOULDER TO CRY ON

Ogos 23, 2011 8
Life is full of lots of up and downs, And the distance feels further when you’re headed for the ground, And there is nothing more painfu...

MENTAL DAN EMOSI YANG TERGANGGU

Ogos 20, 2011 5
Petang semalam punya cerita. Mengambil sedikit masa untuk mencari maklumat, info, punca dan sebab kenapa perkara ini harus terjadi dan akan ...

BUKAN DITAMBAT TETAPI DIRANTAI

Ogos 19, 2011 4
Karya Zackzukhari Syaitan di tambat ? Bukan di tambat tetapi di rantai. " Apabila datang Ramadhan, pintu-pintu Syurga di buka, ...

AKU YANG SEMAKIN PENDIAM ?

Ogos 18, 2011 5
Dermmm.. itu sahaja ayat mukadimah pembuka bicara yang penuh sopan (sopanlah tu) sebagai tanda kecewa saya kerana hampir sehari tidak dap...

BERSIHKAN HATI ATAU KOTORKAN HATI

Ogos 14, 2011 3
Semua amal ibadah adalah untuk membersihkan hati. Manakala dosa mengotori hati.  Hakikatnya, hidup ialah satu perjalanan menuju Allah untuk...

NOSTALGIA BUNGA API DAN MERCUN

Ogos 13, 2011 6
Keseronokan tidak akan ke mana. Tetapi mematuhi agama itulah yang lebih bermakna ~ Tuan Eyman Hykal . Nostalgia Bunga api lidi untuk bud...

UKUR KESAN DOSA TERHADAP HATI KITA

Ogos 12, 2011 3
Satu cara untuk mengetahui sejauh mana kita benar-benar beriman ialah dengan mengukur sejauh mana kesan dosa terhadap hati kita? Apakah ha...

HELIZA HELMI HIJAB

Ogos 11, 2011 18
Suka melihat cara pemakaian hijab oleh Heliza Helmi? Mahu memiliki satu? Mana tahu boleh di gayakan di hari lebaran nanti. Aurat terpelihar...

BERHATI-HATI DENGAN PENYAKIT INI

Ogos 11, 2011 4
Penyakit zaman ini, Bila mengutuk, dia tidak sedar yang dia sedang mengutuk sesedap rasa pada seseorang. Bila mengumpat, dia tidak sedar ...

AKUKAH SNOW WHITE ITU ?

Ogos 10, 2011 6
Harga:  RM 16.00 / RM 18.00 ISBN-13:  978-967-401-014-0   Tarikh Terbit:  27 Jul 2011 Jumlah Muka Surat :  295 Kategori:  Novel Chiclit , ...