My Instagram

18SX NIKMAT AKTIVITI DI HUJUNG MINGGU






The Cupcake Girls (TV show)




I don’t cook a lot. But I love watching cooking shows to pick up tips and techniques, small stuff like brushing olive oil on the pizza crust so that it doesn’t get soggy after you pile up on the toppings. Or a quicker way of making pastry by grating frozen butter and gently mixing it with flour using your fingers instead of waiting for the butter to soften and either cutting in the butter into the flour or pulsing it with a food processor.

My current favourite is the Asian Food Channel.

English education pada hari ini. Selain menjamu mata melihat kreatifnya mereka mengolah sesuatu resepi sambil menelan air liur, info dan tips serta panduan menjalankan perniagaan berasaskan makanan adalah sesuatu yang amat berharga. 

Sebagai contoh, suka melihat perjalanan perniagaan cup cake yang di usahakan dalam rancangan The Cup Cake Girls. Dari tips pemilihan pekerja hinggalah susun atur perjalanan perniagaan dapat kita lihat dan ambil ikhtibar. 

Kata orang, makanan yang lazat merupakan salah satu nikmat yang tidak terhingga. Eh, iya ker ?


6 ulasan

delarocha berkata...

celah mana 18sx nye??

hehe

logorithm berkata...

Entri 18SX!

I klik tapi I tutup mata! Har har har!

:->

Nurhasliza Jeffry berkata...

Cik GreenAppleKu pandai ke wat kapkek? =D

GreenAppleKu.com berkata...

@ delarocha, tersalah taip lah tu agaknyer..hehe..

GreenAppleKu.com berkata...

@ logorithm , yer i tahu you memang akan tutup mata. :)

GreenAppleKu.com berkata...

@ Nurhasliza Jeffry, tak pandai (merendah diri) tapi belum sempat nak letak cream, cupkek dah habis. huhu..