WHY ???



Termenung panjang setelah melihat perubahan personaliti dan penampilan manusia-manusia itu. Namun siapalah aku untuk menegur apatah lagi bertanya, 

" Kenapa kau @@##$%^&**..." 





Engkau yang telah lama ku kenali, manis bertudung, santun penampilan. Kita mesra dan terasa serasi bersama. (Pinjam gambar dari En.Google.)






Sehinggalah baru-baru ini aku terkejut dan termenung panjang melihat perubahan drastik dirimu. Cantik dan bergaya. Awesome. Namun jauh di sudut hati ini. Ada rasa yang kurang enak, hadir menikam-nikam di lubuk hati kecilku. (Pinjam gambar En. Google untuk ceritakan betapa cantiknya kamu..)






Daku hanya mampu berdoa dari jauh, moga Allah masih menyayangimu sahabatku...


20 Ulasan

  1. hebat.. ;)
    hehe..siapa saya juga untuk memberi teguran..
    semoga Allah menyayanginya.. (^^)

    BalasPadam
  2. wahhh..siapakah gerangan yg semakin bertambah gojes itew...:P

    babe..need ur idea la... klik je---> : sini

    BalasPadam
  3. sayu je baca.. takpe la.. andai berdoa je yg mampu dilakukan, berdoalah bersungguh2 moga dia diberi petunjuk kembali ke jalan yg lurus.. amin...

    Latest -
    - Bila Budaya Barat Diagungkan

    BalasPadam
  4. Hmmmm .. kwn kc pun ramai yg camtu. Tak tau la nape ..tiba2 dia berubah.

    BalasPadam
  5. @ qucachahir, nak tegur direct, kang di label busy body. Tak tegur, she is my friends. Jln yang terbaik berdoa.

    BalasPadam
  6. @ honey amour, adalah, mana leh gi tahu apatah lagi masuk blog. Kang konfem kena saman. huhu..

    Nanti saya kasi idea yer..hehe..

    BalasPadam
  7. @ Fariq, awak yg baca rasa sayu, saya yang merasa dan melihat lagilah rasa sayu2..

    BalasPadam
  8. saya pun pernah melalui benda ni.. dulu zaman sekolah sopan sangat! salah seorang ahli badan dakwah

    baru2 ni saya terjumpa facebook dia dah berubah sama sekali! jadi model lelaki.. siap ade job model pakai spender lagi!! mau tak terkujat member kat sini

    BalasPadam
  9. @ kakchik@ella , rasa tak best sgt bila bab agama nih di permainkan. On and off.

    Apa kak cik kata pada mereka yer? Tak pun just diam, risau hilang pula sahabat.

    BalasPadam
  10. @ ~mrs azmi~, memang terkujat dibuatnyer. Sebab tu lah tiba-tiba saya tidak terkata apa-apa ni.. Sib baik takder heart attack..

    BalasPadam
  11. jaga-jaga.dikhuatiri Allah soal kita.barangkali boleh menegurnya dengan cara yang berhikmah,lagipun kawan kita kan? tentu kita sudah tahu dimana kelemahan dan kelebihan seseorang hamba Allah itu.wallahualam :)

    BalasPadam
  12. Manusia boleh berubah.. sama ada kearah kebaikan atau sebaliknya..

    BalasPadam
  13. Salam...

    Stuju... si polan, dgn bangga diri pula bermegah stelah dipuji...

    Hendaklah kita saling tegur menegur antara satu sama lain...

    Cik epalijau, hg tlg tegoq sat la kawan hg tu...
    Tapi.. laki dia pon tak ambil peduli,
    Ada aku kesahhh...!!!

    BalasPadam
  14. Mungkin culture shock kot.
    Biasela remaje2 bila da bkawan2 mudah sgt terikut2 kwn...
    Dulu member sye rmai mcm tu bile da msuk kolej.

    Doakan moga die sedar yg btukar blik penampilan btudung yg lebih manis dan baik.

    BalasPadam
  15. mcm kt kolej dlu..
    msa orientasi, gaya mcm ustazah.. tudung labuh..
    lama2 dh jd singkat..
    lpastu naik motor dgn boyfren.. adesss.. kjutan budaya..

    BalasPadam
  16. @ sesedar, yang pasti saya akan usaha untuk mengetahui apakah punca utamanya. Nak tegur pun kena ada caranya..thanks di atas ingatan awak yer..

    BalasPadam
  17. @ Phoenix, tetapi kenapa dah elok2 jadi baik tetiba nak tukar imej lak..frust ler..

    BalasPadam
  18. @ Tanpa Nama, i think i know who are you..hehe..

    BalasPadam
  19. @ Nia Dhani Nasir, culture shock mungkin salah satu sebabnyer, buat waktu ini, itu sahaja usaha saya.

    BalasPadam
  20. @ Solihin Zubir, ni betul punya kejutan budaya. Dalaman tak kuat, mudah sangat hanyut dan ikut jer tanpa berfikir mana baik mana tak baik..

    BalasPadam

No proper ID, no proper comment, down you go the spam drain. Receiving happy vibes!