My Instagram

PERMOHONAN TUKAR JANTINA, APA LAGI NAK DI KATA..??



Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu sedang dalam perbicaraan permohonan seorang lelaki untuk menukar namanya dalam MyKad kepada nama wanita selepas menjalani pembedahan tukar jantina.


Mohd. Ashraf bin Abd Aziz mengemukakan permohonan untuk menukar namanya kepada Aleesha Farhana Abd. Aziz. Berita penuh, klik sini.

Greenappleku berkata..

Apa lagi nak di kata? Tak terkata apa-apa. Tunggu keputusan mahkamah di dunia. Mahkamah di akhirat kelak, hanya Allah yang mengetahui. Pernah berkawan dengan golongan yang seperti ini. Memang hari-hari saya dan beberapa orang kawan yang lain akan tarbiahkan golongan ini. Betul-betul kami tarbiahkan dia. Syukur, dia ter'makan' tarbiah kami dan kekal sebagai lelaki sejati. 

Siapa boleh tahan telinga kalau hari-hari di motivasikan. Dia kata, sebelum ini tiada siapa yang hendak tegur dia. Dia terlalu mengikut kata hati. Menurut kehendak hati. Terima kasih kepada kami semua kerana tidak jemu menegur dan terus menegur.


15 ulasan

Mylady berkata...

tu la..terkejut tengok berita semalam..sebelum ni, kes2 more on bangsa2 lain..tup2 kali ni, adoiii... otak letak kat lutut ka encik mohd ashraf oiii

GreenAppleKu.com berkata...

@ My lady, otak letak kat kepala lutut, antara salah satu ayat 'tarbiah' yg telah saya gunapakai..huhu..

Cik Kamoo berkata...

manusia tidak bersyukurnie....

Zul berkata...

x tau apa nak jadi sekarang, x malu2 nak minta tukar nama, mana agama pon letak x tau pulak, tp dalam kes ni,pandai lak dia bertudung, tutup aurat tu, hukum still hukum, xboleh dipinda, minta2 dijauhkan dr semua benda ni, amin

darkbatman berkata...

hahaha.. sbr jelaaa..

Jejaka Terhangat berkata...

erkk..dia dah buat pembedahan tukar jantina dulu baru nak apply? tangguh pasal ape plak. kasi reject trus la. kalo tak nanti brape ramai lagi nak apply tukar jantina. adehh..!!!

Jejaka Terhangat berkata...

erkk..dia dah buat pembedahan tukar jantina dulu baru nak apply? tangguh pasal ape plak. kasi reject trus la. kalo tak nanti brape ramai lagi nak apply tukar jantina. adehh..!!!

blogtube berkata...

adeh... mmg x pernah nak bersyukur dengan apa yg dijadikan... 'insaflaa wei...'

berblogwalking bersama obw....

GreenAppleKu.com berkata...

@ cik kamoo, belajar mensyukuri dengan kurniaan Allah. Jgn salah gunakannya.

GreenAppleKu.com berkata...

@ Zul, jelas ada kecelaruan minda dan pegangan agama. Mereka bertudung sekarang mematuhi syarat nak masuk mahkamah jer tu.

GreenAppleKu.com berkata...

@ darkbatman, mari kita tarbiahkan mereka ini agar kembali ke pangkal jalan. Hidup kita ini ada destinasi akhirnya. Dunia bukan tempat tinggal kekal kita.

GreenAppleKu.com berkata...

@ Jejaka terhangat, harap sangat permohonan di TOLAK. Jika tidak benar seperti yang JT komen, akan lebih ramai yang akan ikut jejak langkah Mohd Ashraf ni.

GreenAppleKu.com berkata...

@ blogtube, dah tak terkata apa dah ni. Doa sebagai penganti moga mereka ini di beri hidayah.

.. cik FLUTTERBY .. berkata...

erk?? nme kemain sdap da mak ayah bg.. muhd asyraf.. kalo nme durian bin duku cm org asli tuh munasabah la jgk nk tkr. adehh... mcm2 prngai skrg. da molek2 laki nk tkr jd pompuan, neyh sume mngurangkan lg jmlah laki kt dunie. haihh~

Jelajah Sumatera Barat berkata...

jika di luluskan... apa akibat..?

1. azlina joy akan mohon kelulusan tukar agama

2. Perkahwinan sesama jenis akan tuntut di sah kan..

3. bala..bala..