My Instagram

PERMOHONAN TUKAR JANTINA, APA LAGI NAK DI KATA..??



Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu sedang dalam perbicaraan permohonan seorang lelaki untuk menukar namanya dalam MyKad kepada nama wanita selepas menjalani pembedahan tukar jantina.


Mohd. Ashraf bin Abd Aziz mengemukakan permohonan untuk menukar namanya kepada Aleesha Farhana Abd. Aziz. Berita penuh, klik sini.

Greenappleku berkata..

Apa lagi nak di kata? Tak terkata apa-apa. Tunggu keputusan mahkamah di dunia. Mahkamah di akhirat kelak, hanya Allah yang mengetahui. Pernah berkawan dengan golongan yang seperti ini. Memang hari-hari saya dan beberapa orang kawan yang lain akan tarbiahkan golongan ini. Betul-betul kami tarbiahkan dia. Syukur, dia ter'makan' tarbiah kami dan kekal sebagai lelaki sejati. 

Siapa boleh tahan telinga kalau hari-hari di motivasikan. Dia kata, sebelum ini tiada siapa yang hendak tegur dia. Dia terlalu mengikut kata hati. Menurut kehendak hati. Terima kasih kepada kami semua kerana tidak jemu menegur dan terus menegur.


15 ulasan:

  1. tu la..terkejut tengok berita semalam..sebelum ni, kes2 more on bangsa2 lain..tup2 kali ni, adoiii... otak letak kat lutut ka encik mohd ashraf oiii

    BalasPadam
  2. @ My lady, otak letak kat kepala lutut, antara salah satu ayat 'tarbiah' yg telah saya gunapakai..huhu..

    BalasPadam
  3. manusia tidak bersyukurnie....

    BalasPadam
  4. x tau apa nak jadi sekarang, x malu2 nak minta tukar nama, mana agama pon letak x tau pulak, tp dalam kes ni,pandai lak dia bertudung, tutup aurat tu, hukum still hukum, xboleh dipinda, minta2 dijauhkan dr semua benda ni, amin

    BalasPadam
  5. erkk..dia dah buat pembedahan tukar jantina dulu baru nak apply? tangguh pasal ape plak. kasi reject trus la. kalo tak nanti brape ramai lagi nak apply tukar jantina. adehh..!!!

    BalasPadam
  6. erkk..dia dah buat pembedahan tukar jantina dulu baru nak apply? tangguh pasal ape plak. kasi reject trus la. kalo tak nanti brape ramai lagi nak apply tukar jantina. adehh..!!!

    BalasPadam
  7. adeh... mmg x pernah nak bersyukur dengan apa yg dijadikan... 'insaflaa wei...'

    berblogwalking bersama obw....

    BalasPadam
  8. @ cik kamoo, belajar mensyukuri dengan kurniaan Allah. Jgn salah gunakannya.

    BalasPadam
  9. @ Zul, jelas ada kecelaruan minda dan pegangan agama. Mereka bertudung sekarang mematuhi syarat nak masuk mahkamah jer tu.

    BalasPadam
  10. @ darkbatman, mari kita tarbiahkan mereka ini agar kembali ke pangkal jalan. Hidup kita ini ada destinasi akhirnya. Dunia bukan tempat tinggal kekal kita.

    BalasPadam
  11. @ Jejaka terhangat, harap sangat permohonan di TOLAK. Jika tidak benar seperti yang JT komen, akan lebih ramai yang akan ikut jejak langkah Mohd Ashraf ni.

    BalasPadam
  12. @ blogtube, dah tak terkata apa dah ni. Doa sebagai penganti moga mereka ini di beri hidayah.

    BalasPadam
  13. erk?? nme kemain sdap da mak ayah bg.. muhd asyraf.. kalo nme durian bin duku cm org asli tuh munasabah la jgk nk tkr. adehh... mcm2 prngai skrg. da molek2 laki nk tkr jd pompuan, neyh sume mngurangkan lg jmlah laki kt dunie. haihh~

    BalasPadam
  14. jika di luluskan... apa akibat..?

    1. azlina joy akan mohon kelulusan tukar agama

    2. Perkahwinan sesama jenis akan tuntut di sah kan..

    3. bala..bala..

    BalasPadam

No proper ID, no proper comment, down you go the spam drain. Receiving happy vibes!