IBUNDA'S DELIGHT

Sabtu, 14 Mei 2011

LELAKI TU LAIN, JANTAN TU LAIN.


" Lelaki tu lain, jantan tu lain." Tajuk entri untuk kali ini, saya ambil dari ceramah seorang Ustaz yang memang popular. Nak tahu ker, siapakah gerangan Ustaz tersebut? Tak lain dan tak bukan ialah Ustaz Kazim Elias. Anda boleh You Tube untuk dengar semua ceramahnya. Memang semuanya best!

Ceramahnya yang bertajuk ARAK, ada menyebut ayat yang telah saya gunapakai sebagai tajuk entri.

Perbezaan antara lelaki dan jantan ialah, kalau lelaki yang rajin sembahyang, mengaji, bertanggungjawap, yang menjaga anak dan isteri dengan baik, menjaga makan dan minum, yang taat pada Allah. Spesis lelaki terakhir yang inilah yang kian pupus.


Yang banyak ialah spesis jantan, sembahyang tidak tahu. Pergi ke masjid di curinya kasut, di curinya motor, berkahwin tetapi di jualnya isteri dijualnya anak. Yang melepak tidak tentu hala. Spesis jenis inilah yang paling banyak.


Ehm..masih adakah lelaki untuk saya? Erk!!






   

13 ulasan:

delarocha berkata...

wanita tu lain, betina tu lain

Ehm..masih adakah wanita untuk saya? Erk!!

MyZone~theUn4given berkata...

perempuan vs betina??huhuuu...

GreenAppleKu.com berkata...

@ delarocha, betul tu, wanita lain betina tu lain. Masih ada tapi jangan sampai terambil hak orang sudah la.

GreenAppleKu.com berkata...

@ Myzone, tu tajuk entri terbaru awak ker? huhu..tq sebab sudi follow n komen yer. Really menghargainya.

Zullism berkata...

ada jer lelaki untuk awak cikgreenapple heheh

shatooman berkata...

pernah wt entry pasal perempuan & betina..ekekeke~

GreenAppleKu.com berkata...

@ Zul, hope so..

GreenAppleKu.com berkata...

@ shatooman, iyer ker, nanti saya terjah blog awak utk baca artikel tu yer..

qucachahir berkata...

wow..entri yang menarik kak..
suke bace... ;)
alhamdullihllah..
masih ada lelaki tapi kebanyakkan nye jantan..erk, hehe :)

not irene berkata...

aduhai... baru saya tahu kamu masih solomolo.. single.

ada sahaja lelaki baik untuk kamu bila tiba waktunya.

Mendoakan kamu mendapat jodoh yang baik yang sebanding dengan akhlak kamu.

GreenAppleKu.com berkata...

@ Quca, bersamalah kita doakan semoga
semua jantan mendapat hidayah dan menjadi lelaki yang sejukkkkkk jer mata memandang. Ahaks!

GreenAppleKu.com berkata...

@ not irene, jodoh tu kan kerja Allah, tak perlu nak terdesak mahupun risau yg tak kesudahan memikirkan hal jodoh dan perlu yakin, hanya Allah yang mengetahui apa yang terbaik untuk setiap hambanya.

akid berkata...

Nice.. Best entri ni :D hahah jantan mcm tu memang takde otak! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...