My Instagram

APA NAK JADI NIH..


Itulah yang terkeluar dari mulut saya, apabila membaca komen-komen 'news feed' di facebook. Sebelum cerita di teruskan, saya hendak menjawap satu soalan dari seorang blogger ni, 

GreenAppleKu tak der facebook ke ? 

Sebenarnya GreenAppleKu (GA) ada facebook. Tapi buat masa ini facebook GA hanya untuk rakan sekolah, rakan sepejabat, kakak angkat, saudara mara serta sepupu sepapat sahaja. Tujuannya to KEEP IN TOUCH. Biar di negeri mana pun mereka berada, dengan adanya facebook, hari-hari saya dapat mengetahui status terkini rakan-rakan. 

Ada yang baru kahwin. Ada yang baru dapat baby. Ada yang dalam pantang. Ada yang naik pangkat. Ada yang business semakin maju. Ada yang anak 'graduate' tabika. Ada yang sambut birthday. Ada yang masuk hospital. Ada yang rumah banjir. Ada yang PERANG KOMEN (kes gaduh ler ni). Ishh, kalau gaduh sekali pun janganlah heboh dalam facebook. Dah tu pula guna ayat-ayat yang panasss. Buat takut rakan yang lain nak komen jer. Tiada masalah yang tidak dapat diselesaikan. PEACE NO WAR.

Insyaallah, one day nak create facebook untuk RAKAN BARU.


3 ulasan

kakchik@ella berkata...

Facebook sya pun utk frens shj. hehe ..

GreenAppleKu berkata...

Rakan sekolah atau rakan blogger?

hafizal berkata...

kebanyakkan frens kat FB aku tu rakan sekolah lama.. kalangan blogger sikit jer..