1 MALAYSIA BOLEH 1 AGAMA MANA BOLEH..FIKIR-FIKIRKAN YER..



IKLAN RAYA ASTRO 2010..KONSEP 1 MALAYSIA..

Sebagai tanda protes terhadap iklan raya TV3, saya tidak siarkan didalam blog saya. Saya letak Iklan di atas. Antara reaksi saya..first time tengok iklan raya TV3, aihh..ni nak sambut raya atau krismas..mana pula perginya kuali dodol sampai dah kena ganti dengan bunga..banyaknya bunga..mana pergi pelita dan ketupat. Iklan ni dah macam cerita Harry Potter dah. So, bila saya go true blog rakan-rakan yang lain..ehm banyak yang marah dengan that iklan. Memang TV3 dah mohon maaf tetapi rasa terkilan di hati ini tetap ada.

Kenapa sampai begitu sekali yer. Sudah ler iklan tah apa-apa..buat orang marah jer. Lebih baik layan Iklan raya Astro. Walaupun umum tahu Astro ni macam-macam ada tapi ada perbezaan antara konsep 1 MALAYSIA dan 1 AGAMA( mana ada 1 agama..agama mana boleh di satukan..jangan bengong sangat) 

Ulasan

Syukie berkata…
macamm2 ade...
Green Apple berkata…
Macam-macam ada tak per..yg tak okay agama Islam jangan nak di macam-macam kan...
UglyPooh berkata…
sy tak pernah tgk..sy sgt tak tgk tv. nk tgk lah....apa tv3 buat. nk kena marah nih tv3. huhu
Mr.Homosapiensz berkata…
bru je baca paper td pasal permohonan maaf tv3 pasal iklan tu....iklan tu bkn org islam yg wat...kos rm200,000 amik masa 3 minggu wat iklan 1 minit tu...tp HANCUR!

"aku dengan agamaku, kamu dengan agamamu"
Gen2Merah berkata…
betul tu.. jangan sampai menjual agama Islam...
Black_roses92 berkata…
sekarang ni..macam2 hal. huhu..zaman hampir kiamat
Nora Sayang berkata…
bahaya, krn sekarang ni golongan cerdik ilmu pun leh terkandas dengan ilmu agama...tuntutlah ilmu akhirat sekali

Self-Rewards

NetKL Network

Catatan popular daripada blog ini

CERPEN : NAFAS CINTA INSYIRAH

D'FOLIA MENJADIKAN WANITA LEBIH BERSERI DARI DALAM

AYAH GAY MALAS BEKERJA

DATO' HARON DIN, PUSAT RAWATAN DARUSSYIFA'