MENJADI BOMOH SECARA TIDAK RASMI..

Julai 31, 2010 5
Seperti yang di ketahui, jika hukum berjumpa bomoh amat dilarang kerana kepercayaan kepada ramalan ghaibnya boleh menjadikan seseorang itu s...

ANTARA MUSTAJAB ATAU TERHIJAB..

Julai 29, 2010 3
Minggu ini adalah minggu yang agak sibuk buat saya. Minggu close akaun dan gaji. Kerja yang menanti untuk di selesaikan, panjang 'waitin...

'MAY' AND IT WAS NOT 'SHALL'..

Julai 26, 2010 0
Semua orang tahu dan sedar pentingnya memiliki insurans. Paling kurang pun 'Medical Card' sebab ini dapat membantu kita untuk membay...

SUSAH KE NAK JADI BAIK..

Julai 22, 2010 0
Sebenarnya ramai daripada kita yang tahu dan mahu melakukan kebaikan. Paling tidak pun suka terhadap kebaikan dan ingin menjadi baik. Namun,...

KURMA FOR RAMADHAN..

Julai 21, 2010 3
Jika dirujuk pada kalendar, 11hb Ogos 2010, kita akan mula berpuasa. Betapa cepatnya masa yang berlalu. Rasanya seperti baru sahaja kita ber...

DUGAAN OH DUGAAN..SABAR JER LAH.

Julai 20, 2010 3
Hari ini saya puasa ganti. Biasalah kaum hawa, jarang nak dapat puasa sebulan penuh. Kalau dapat kan best sebab tak yah fikir nak ganti puas...

MUFLIS DI AKHIRAT??..

Julai 16, 2010 4
Salam jumaat dan sejahtera di hari yang penuh keberkatan ini. Jom wangi-wangikan diri dan berhias se 'cantik' dan se 'hensem'...

CINTA

Julai 15, 2010 5
ANTARA DUA CINTA Apa yang ada jarang disyukuri Apa yang tiada sering dirisaukan Nikmat yang dikecapi Baru kan terasa bila hilang Apa y...

CINTA FATAMORGANA

Julai 13, 2010 2
Kita hanya mampu merancang, Allah jua yang menentukan. Memang benar dan inilah yang terjadi dalam hidupku. Sudahku jadualkan rutin hobiku ...

KU PENCINTA MINYAK WANGI...

Julai 09, 2010 0
Minyak wangi mahupun perfume..ehm siapa yang tidak suka dengan benda ni. Semua orang suka dengan haruman dan bauan yang wangi. Hendak pula m...